Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall με τεχνολογικά κέρδη

Μετά τις αρχικές ρευστοποιήσεις, οι απώλειες περιορίζονται στην Wall καθώς ο τεχνολογικός κλάδος "γύρισε" ανοδικά. Σε τεχνικές αντιστάσεις οι δείκτες. Πληθώρα ανακοινώσεις Q4, άρχισε η συνεδρίαση της Fed.

Μικτή εικόνα με ήπιες διακυμάνσεις παρουσιάζουν τα πρόσημα των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που στήριξαν τον S&P 500 στα υψηλότερα επίπεδα 5 μηνών.

Πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου ανακοινώνονται σήμερα, ενώ ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Ο κλάδος ημιαγωγών στηρίζει σε ανάκαμψη τους τεχνολογικούς τομείς, με τις μετοχες της EMC Corp. και της Western Digital να εκτινάσσονται κατόπιν της δήλωσης της Texas Instruments ότι η αγορά έχει «πιάσει πάτο.»

Κατόπιν ρευστοποιήσεων κερδών που χαρακτήρισαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, αυτή την ώρα τα πρόσημα γίνονται μικτά και πιο περιορισμένα και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 12.673 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,23% στις 1.313 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται με άνοδο 0,07% στις 2.786 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι, αν και το ράλι του Ιανουαρίου είναι εντυπωσιακό από τεχνικής άποψης, τόσο ο Dow όσο και ο S&P έχουν φτάσει σε επίπεδα σημαντικής τεχνικής αντίστασης και συγκεκριμένα στις 12.750 μονάδες και τις 1.320 μονάδες αντιστοίχως.

H Wall Street άδραξε την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις κερδών στην χθεσινή συνεδρίαση, εξαιτίας των ατελέσφορων συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε με μικρή διόρθωση από τα προηγούμενα υψηλά έξι μηνών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, από την οποία ορισμένοι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Nokia στη Νέα Υόρκη βουλιάζει 7% μετά την φήμη του Bloomberg ότι η Danske Bank υποβάθμισε την μετοχή σε «sell».

Η STMicroelectronics υποχωρεί 5% μετά την ανακοίνωση βουτιάς πωλήσεων.

Η International Game Technology υποχωρεί 7% καθώς η κερδοφορία της δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

Η Texas Instruments αντιθέτως αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματά της, η DuPont κερδίζει 0,2%, η Air Products & Chemicals υποχωρεί 0,8% και η Johnson & Johnson υποχωρεί 0,4%.

Η McDonald’s ενισχύεται 0,4% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης πωλήσεων και κερδών στο δ΄ τρίμηνο.

Πολλές ασιατικές αγορές, όπως της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, παραμένουν κλειστές για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους.

Η νέα παράταση στην επίλυση του ζητήματος της συμφωνίας για το ελληνικό PSI και οι μεγάλες τραπεζικές πιέσεις, ειδικά στον γαλλικό κλάδο μετά τις υποβαθμίσεις της S&P, πιέζουν τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε χαμηλότερα επίπεδα και διόρθωση από τα προηγούμενα υψηλά 5 μηνών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,53% χαμηλότερα στις 5.752 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,27% στις 6.419 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,47% στις 3.323 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v