Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Περιορίζουν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall Street, με τον Νasdaq να περνάει σε θετικό έδαφος. Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της Microsoft, πάνω από τα 60 δολάρια. Σε υψηλό οκτώ μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό.

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Παρασκευή, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα εταιρικά αποτελέσματα και να αναμένουν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

Ο Dow Jones κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 18.136 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,22% στις 5.252 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 2.139 μονάδες. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Τα κέρδη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, αλλά οι πωλήσεις απογοήτευσαν. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 2,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Υψηλότερα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη και οι πωλήσεις της McDonald’s. Η μετοχή ενισχύεται 4%. 

Tην Πέμπτη, η Μicrosoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,7 δισ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις στα 20,5 δισ. δολάρια. Oι αναλυτές προέβλεπαν πωλήσεις 21,7 δισ. 

Η Deutsche Bank αναβάθμισε την τιμή-στόχο της εταιρείας στα 70 δολάρια από 65 προηγουμένως. 

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού πραγματοποιεί άλμα 5,2% στα 60,2 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 50,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα στα 1.268 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό οκτώ μηνών έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,088 δολάριο/ευρώ. 

Πτωτικά κινείται έναντι του αμερικανικού νομίσματος η βρετανική λίρα, με την ισοτιμία να επιστρέφει κάτω από το 1,22 δολάριο/λίρα.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης στο 1,73%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v