Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Piaggio και στοίχημα στα ενδιαφέροντα της Deutsche

Με…αεροπλάνα, βαπόρια, σκούτερ και αυτοκίνητα έχει χτιστεί, όπως φαίνεται, ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Deutsche Bank, και διαθέτει μερίδια συμμετοχής σε πολλές εταιρίες εκτός των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ”ορίων”.

Piaggio και στοίχημα στα ενδιαφέροντα της Deutsche
Τα…ενδιαφέροντα της Deutsche Bank δεν έχουν όρια στον αμιγώς χρηματοοικονομικό και τραπεζικό κλάδο, καθώς οι συμμετοχές της διευρύνονται σε τομείς όπως αυτόν του αυτοκινήτου αλλά και…του σκούτερ.

Η γνωστή σε όλους Piaggio, η ιταλική κατασκευάστρια εταιρία σκούτερς που έγινε ευρύτερα γνωστή με την κινηματογραφική ταινία Roman Holiday το 1953, ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ”τέρας” της Deutsche Bank, καθώς η τελευταία ελέγχει το 80%.

Η Piaggio, έχει διατηρήσει στην υπογραφή της το μοντέλο Vespa, που είναι γνωστά εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Παράλληλα, κατασκευάζει αγωνιστικές μηχανές, μοτοποδήλατα, μικρά φορτηγά και βαν.

Το…χεράκι της και στα στοιχήματα έβαλε η Deutsche Bank, αποκτώντας την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στη Βρετανία, την Coral Eurobet, πίσω από τις Hilton Group και William Bet. Η εταιρία, η οποία λειτουργεί από το 1926, δραστηριοποιείται στο χώρο των ιπποδρομιών, του ποδοσφαίρου αλλά και των τουρνουά γκολφ.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες η γερμανική τράπεζα υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του 51% της τσέχικης τηλεπικοινωνιακής Cesky Telecom, σε συνεργασία με τη δανέζικη TDC, με το Τσέχικο δημόσιο.

Το καταβληθέν ποσό ανέρχεται στα 1,82 δισ. ευρώ (1,77 δισ. δολ.), ενώ οι παραπάνω τηλεπικοινωνιακές εταιρίες προτιμήθηκαν από έτερο γκρουπ ανταγωνιστών, στο οποίο ”ηγείτο” η Swisscom.

Έφη Ευθυμίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v