Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ”μεγάλοι” του ΧΑΑ στο μικροσκόπιο αναλυτών

Στο μικροσκόπιο τριών μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών (EFG Securities, Marfin Hellenic και Π&K) βρίσκονται 24 εταιρίες/όμιλοι, τα αποτελέσματα των οποίων κρίνονται και αναλύονται, ενώ παράλληλα τίθενται τιμές - στόχοι και προβλέψεις για την μελλοντική πορεία των μετοχών τους. Διαβάστε το κείμενο που αναδημοσιέυεται από το ΜΕΤΟΧΟ της 6/9.

Οι ”μεγάλοι” του ΧΑΑ στο μικροσκόπιο αναλυτών
Με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου των επιχειρήσεων, ο ”ΜΕΤΟΧΟΣ” παρουσιάζει την ”κριτική” τριών μεγάλων χρηματιστηριακών εταιρειών (EFG Securities, Marfin Hellenic και Π&K), οι οποίες αξιολογούν, αποτιμούν και αποκωδικοποιούν 24 εταιρείες / ομίλους, οι οποίες αναμένεται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στο ταμπλό της Σοφοκλέους. *

OTE->

”Απόδοση Ανώτερη της Αγοράς” (Outperform) προβλέπει για τον ΟΤΕ η EFG Securities, αφού τα αποτελέσματα του οργανισμού βρίσκονται σε συνάφεια με τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών της EFG. Πιο συγκρατημένη εμφανίζεται η Marfin Hellenic, η οποία συστήνει ”συσσώρευση” και εκφράζει ανησυχία για την εσωτερική αγορά του οργανισμού στη σταθερή τηλεφωνία.

Η Π&K έπαψε να συστήνει αγορά για τη μετοχή της κρατικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, ενώ θεωρεί τα αποτελέσματα ελαφρώς κατώτερα των αναμενομένων.

ΔΕΗ->

Οι δημόσιες επιχειρήσεις (Utilities) φαίνεται να αποτελούν επιλογές όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των αναλυτών, τουλάχιστον για την Marfin Hellenic, η οποία συστήνει για τη μετοχή της ΔΕΗ ”Αγορά” (Buy), θέτοντας παράλληλα τιμή-στόχο τα 15,90 ευρώ και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν εξέπληξαν τους αναλυτές της.

Την παραπάνω θέση αναφορικά με την σύσταση (Αγορά-Buy) συμμερίζεται και η Π&K, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ήταν ανάλογα των προσδοκιών της. Επίσης, στέκεται στη μείωση του συνολικού χρέους της εταιρείας, ενώ καταλήγει πως τα αποτελέσματα αντανακλούν την υγιή ανάπτυξη και την επάρκεια στη ρευστότητα της εταιρείας.

Η EFG χαρακτηρίζει θετικές τις προοπτικές της ΔΕΗ και τονίζει πως διαπραγματεύεται με discount 32% (με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη) έναντι των ανταγωνιστών της. Καταληκτικά, η EFG θέτει τιμή -στόχο τα 16,4 ευρώ, προβλέποντας παράλληλα ”απόδοση ανώτερη της αγοράς” (Outperform).

ΤΙΤΑΝ->

”Τσιμέντο” αποδεικνύεται η μετοχή του Τιτάνα, σύμφωνα με τη P&K, η οποία, αν και ανέμενε υψηλότερα προ φόρων κέρδη για τη συγκεκριμένη εταιρεία, συστήνει ”Αγορά” (Buy) και θέτει τιμή - στόχο τα 44,1 ευρώ. Ωσαύτως, η EFG θεωρεί ”αγοραστική ευκαιρία” τη μετοχή του Τιτάνα, ενώ τα αποτελέσματά της ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της.

Η Marfin Hellenic με τη σειρά της συστήνει ”Διακράτηση” (Hold) και θέτει τιμή - στόχο τα 45 ευρώ για τον Τιτάνα αν και τα αποτελέσματα της εταιρείας διέψευσαν τους αναλυτές, που εκτιμούσαν ισχυρότερα μεγέθη για την κορυφαία εταιρεία τσιμέντου.

ΗΥΑΤΤ->

Τις ίδιες απόψεις μοιράζονται η Π&K και η Marfin Hellenic αναφορικά με τη σύσταση για τη μετοχή της Hyatt - ”Αγορά” (Buy) - αν και η πρώτη θέτει τιμή - στόχο τα 7,63 ευρώ, ενώ η δεύτερη εμφανίζεται ελαφρώς πιο επιφυλακτική θέτοντας τιμή - στόχο τα 7,5 ευρώ. Η Μarfin Hellenic υποστηρίζει πως το εξάμηνο της εταιρείας εξέπληξε θετικά τους αναλυτές της, ενώ την παραπάνω θέση συμμερίζεται και η Π&K.

INTRALOT->

”Αγορά” (Buy) προκρίνει για τη μετοχή της Intralot η Π&Κ και θέτει τιμή - στόχο τα 22,96 ευρώ, εκτιμώντας πως τα αποτελέσματα της εταιρείας ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Και η Marfin Ηellenic από την άλλη, θεωρεί, ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Intralot ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενα.

ΕΥΔΑΠ->

Τιμή-στόχο τα 5,50 ευρώ θέτει για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ η Marfin Hellenic συστήνοντας παράλληλα ”Διακράτηση” (Hold), αν και τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Η Marfin Hellenic αναφέρει, πως οι ισολογισμοί εξαμήνου της ΕΥΔΑΠ δεν αποτέλεσαν έκπληξη, ενώ η Π&K θεωρεί πως η μετοχή θα έχει ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς” (Market Perform). Η EFG στέκεται στη σημαντική συρρίκνωση των προ φόρων κερδών και των EBITDA.

FOLLI FOLLIE->



”Market Perform”, δηλαδή ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς”, προβλέπει για τη μετοχή της Folli Follie η Π&K θέτοντας παράλληλα τιμή - στόχο τα 18 ευρώ. Τα αποτελέσματα της εταιρίας βρίσκονται σε αναλογία με τις προβλέψεις των αναλυτών ιδιαίτερα από πλευράς εσόδων, αν και αναφορικά με την πορεία του περιθωρίου της εταιρείας οι προβλέψεις ήταν χειρότερες.

Η EFG θέτει τιμή-στόχο τα 17,92 ευρώ και προβλέπει πως η μετοχή της Folli Follie θα έχει ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς” (Market Perform). ”Συσσώρευση” (Αccummulate) συστήνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της εταιρίας πολυτελών ειδών, ενώ ως τιμή - στόχο θέτει τα 20,8 ευρώ. Τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν εξέπληξαν τους αναλυτές της Marfin Hellenic.

COSMOTE->

”Απόδοση Ανώτερη της Αγοράς” (Outperform) προβλέπει για τη μετοχή της Cosmote η EFG Securities, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας ικανοποιητικά και ανάλογα των προσδοκιών της, ενώ η P&K θέτει τιμή-στόχο τα 11,7 ευρώ και συστήνει ”Αγορά” (Buy).

Παράλληλα, θεωρεί τα αποτελέσματα της εταιρίας ανάλογα των ”προσδοκιών” της. Τις θετικές εκτιμήσεις μοιράζεται και η Marfin Hellenic, η οποία ”δηλώνει” θετικά διακείμενη προς την κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας βρίσκονταν μέσα στις προβλέψεις των αναλυτών της Marfin, αν και τα έσοδά της ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις τους.

ΑΚΤΩΡ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ->

”Αγορά” (Buy) συστήνει για τη μετοχή της Άκτωρ η Π&K, ενώ για την ΕΛΤΕΧ διατηρεί επιφυλακτικότερη στάση, προβλέποντας πως θα έχει ”απόδοση ανάλογη της αγοράς” (Market perform). H EFG χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των δύο εταιρειών θετικά και ανάλογα των προσδοκιών. Για τον όμιλο η Marfin δεν θεωρεί πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των προσδοκιών της.

PANAFON/VODAFONE->

Στο κάτω όριο των προβλέψεων της τοποθετεί τα αποτελέσματα της εταιρείας η EFG, ενώ η Μarfin Hellenic συστήνει ”Αγορά” (Buy) για τους τίτλους της Panafon.

COCA COLA 3E->

Καλύτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της εταιρείας η EFG και Marfin, ενώ η πρώτη προβλέπει ”Απόδοση Ανώτερη της Αγοράς”. Καλύτερα των εκτιμήσεων κρίνει τα αποτελέσματά της η Π&K, θέτει τιμή -στόχο τα 19 ευρώ και συστήνει ”Αγορά”.

ΑΒΑΞ->

”Δυνατά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της η Π&K, ενώ η EFG θεωρεί πως βρίσκονται σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις της, υιοθετώντας θετική στάση για τη μετοχή.

ΑΡΓ. & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ->

Ανώτερα των εκτιμήσεων θεωρεί τα αποτελέσματα της εταιρίας η Π&K, συστήνοντας ”Αγορά” (Buy), ενώ ευθυγραμμίζεται με την παραπάνω άποψη η EFG, παραμένοντας όμως ”ουδέτερη”. Η Marfin Hellenic συστήνει ”Αγορά” (Buy), ενώ τα αποτελέσματα της εταιρίας εν πολλοίς κρίνονται αναμενόμενα.



DELTA SINGULAR->

”Καλή συμπεριφορά εν μέσω δύσκολων καιρών” τιτλοφορείται η έκθεση της Μarfin Hellenic για τη Delta Singular, θέτοντας τιμή - στόχο τα 4,6 ευρώ και συστήνοντας ”Συσσώρευση” (Accummulate).

ΟΠΑΠ->



Ως δίκαιη αποτίμηση τα 12,68 ευρώ κρίνει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η EFG, θεωρώντας πως θα επιδείξει επίδοση ”Ανώτερη της Αγοράς” (Outperform), ενώ τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας βρίσκονται σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η Π&K προτείνει στους επενδυτές ”Αγορά” (Buy) θέτοντας τιμή-στόχο τα 13,3 ευρώ.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ->

Για την εταιρία, η Π&K συστήνει ”Αγορά” (Buy), θέση που μοιράζεται με τη Marfin Hellenic οι αναλυτές της οποίας εκτιμούσαν χειρότερα αποτελέσματα για την εταιρία στο εξάμηνο.

ΜΑΪΛΛΗΣ->

Ανάλογα των εκτιμήσεων της Π&K ήταν τα αποτελέσματα του Μαΐλλη. Η Marfin Hellenic από την πλευρά της συστήνει ”Διακράτηση” (Hold) χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας ανάλογα με τις προσδοκίες των αναλυτών της. Η EFG με τη σειρά της υιοθετεί θετική στάση έναντι της εταιρίας.

ΙΝΤRACOM->

”Διακράτηση” συστήνει η Marfin, η οποία θεωρεί αναμενόμενα τα μειωμένα αποτελέσματα της εταιρίας, ενώ η Π&Κ σταμάτησε τη σύσταση αγοράς και έχει θέσει την εταιρία σε διαδικασία ”αναθεώρησης εκτιμήσεων”.

CHIPITA->

”Κρύο ντους” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Chipita η Marfin Hellenic τα οποία αποτέλεσαν, σύμφωνα με την ίδια αρνητική έκπληξη. Συστήνει ”Διακράτηση” και θέτει τιμή - στόχο τα 7,10 ευρώ. Αντίστοιχα πράττει και η EFG Securities, η οποία υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας από ”Outperform” σε ”Market Perform” (Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς), ενώ ως δίκαιη αποτίμηση θεωρεί την τιμή των 7,02 ευρώ.

Στον ίδιο τόνο κινείται και η άποψη της Π&K ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς” (Market Perform), αφού τα αποτελέσματα της Chipita διέψευσαν και τους αναλυτές της Π&K.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ->



”Διακράτηση” (Hold) συστήνει για μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος η Marfin Hellenic θέτοντας παράλληλα τιμή - στόχο τα 29,50 ευρώ.

ΕΛ.ΠΕ.->

Ουδέτερη παραμένει η EFG Securities για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων τονίζοντας πως οι ισολογισμοί της ήταν περίπου αναμενόμενοι. Η Π&K θεωρεί πως η μετοχή των ΕΛΠΕ θα επιδείξει ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς” (Market Perform), ενώ σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη και για τους αναλυτές της Π&Κ. Με την παραπάνω θέση συντάσσεται και η Marfin Hellenic.

Ρόκας->

Για τη μετοχή του Ρόκα η Marfin Hellenic συστήνει ”Συσσώρευση” (Αccummulate), ενώ τα προ φόρων κέρδη εξέπληξαν αρνητικά τους αναλυτές της. Διεκόπη η πρόταση αγοράς για την ίδια εταιρία από την Π&Κ, κατόπιν της ”αρνητικής έκπληξης” στα αποτελέσματα.

Όμιλος Βιοχάλκο->

Αδύναμα χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Βιοχάλκο από την EFG, ενώ για τη θυγατρική ΣΙΔΕΝΟΡ οι επενδυτές πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι, σύμφωνα με την άποψη της EFG, αφού τα αποτελέσματά της εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές.

Αντίθετα η ομόσταβλη ΕΛΒΑΛ ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών, αφού βασικά μεγέθη της εταιρίας σημείωσαν υποχώρηση.

Επιχειρήσεις Αττικής->

Ουδέτερη θέση βραχυχρόνια και θετική μακροχρόνια υιοθετεί η ΕFG για τις Επιχειρήσεις Αττικής. Η Π&K από την άλλη, προβλέπει ”Απόδοση Ανάλογη της Αγοράς” (Market Perform), ενώ εμφατικά τονίζει πως τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

* Αναδημοσίευση από το φύλο του ”Μετόχου” που κυκλοφόρησε στις 06/09/2002

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v