Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Στέγγος: Ερχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές

Στα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται σημαντική ανακατάταξη των κατασκευαστικών εταιριών, είτε μέσω συγχωνεύσεων, είτε μέσω εξαγορών, επισημαίνει ο Γ. Στέγγος, εκπρόσωπος του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ δίνει βαρύτητα στις κινήσεις της κάθε εταιρίας ξεχωριστά.

Γ. Στέγγος: Ερχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές
Είναι λογικό και κοινό μυστικό ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επέλθει συρρίκνωση των εργασιών στον κλάδο των κατασκευών, επισημαίνει ο Γ. Στέγγος, εκπρόσωπος του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Στα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται επίσης ανακατάταξη των κατασκευαστικών εταιριών, είτε μέσω συγχωνεύσεων είτε μέσω εξαγορών.

Το βασικό ερώτημα επομένως είναι όχι το τι θα γίνει κλαδικά, αλλά το τι κάνει η κάθε εταιρία ή καλύτερα ο όμιλος που ανήκει η εταιρία.

Ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, μετά τη γεωγραφική και κλαδική διαφοροποίηση (diversification), με τις επενδύσεις σε παρεμφερείς κλάδους, όπως η κατασκευή σπιτιών (homebuilding) στην Αμερική και το real estate (Πόρτο Καρράς), έχει, πιστεύουμε, ετοιμαστεί στρατηγικά και λειτουργικά για την ενδεχόμενη και αναμενόμενη συρρίκνωση του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα.

Στον κατασκευαστικό κομμάτι ο όμιλος εκπροσωπείται μέσω της Μοχλός, η οποία διαθέτει υψηλή κατασκευαστική ικανότητα, ισχυρή οικονομική θέση, και αξιοπιστία στον χώρο των δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Η εμπειρία του ομίλου δε στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στην ανάπτυξη και ανακαίνιση του Πόρτο Καρράς δείχνουν τη δυνατότητά μας για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων στη Βαλκανική, στην ευρωπαϊκή αγορά και στη ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Στρατηγικοί στόχοι της Μοχλός για τα προσεχή έτη αποτελούν η περαιτέρω ενίσχυση της βιομηχανική παραγωγής, η ανάπτυξη εκμεταλλευτικών μονάδων παραγωγής και εμπορίας λατομικών προϊόντων, καθώς και συναφών προϊόντων στις εφαρμογές και κατασκευές των τεχνικών έργων, η επέκταση των δραστηριοτήτων στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής (μέσω θυγατρικών και συνεργασιών), η ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέση για τη συμμετοχή στην ανάληψη μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.

Επιπλέον, στρατηγικής σημασίας θεωρείται και η επικέντρωση στην ανάπτυξη αστικών ακινήτων (real estate) και σε όλο το φάσμα των σχετικών δραστηριοτήτων (αγορά, αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση πάσης φύσεως ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό), αλλά και η επέκταση στις ξενοδοχειακές και εν γένει τουριστικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v