Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το... δεξί κλείνει το μήνα το ΧΑ

Στα επίπεδα των 1.170 μονάδων κινείται ο ΓΔ με άνοδο άνω του 1%, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από εναλλαγές προσήμων και νευρικότητα. Υπεραποδίδουν Τιτάν, ΔΕΗ, MIG. Άνοδος για Εθνική, ΕΛΠΕ, Folli Follie. Απώλειες για Coca Cola, ΕΥΔΑΠ.

Αυξανόμενη μεταβλητότητα, συχνότατες εναλλαγές τάσης και έδαφος πρόσφορο για intraday στη σημερινή συνεδρίαση.

Στις 1.167 μονάδες κυμαινόταν ο Γενικός Δείκτης στις 12.40, αντιδρώντας σχεδόν κάθετα και κερδίζοντας μέσα σε 10΄ πάνω από 10 μονάδες. Το διάγραμμα του Γ.Δ., του FT 25, όπως και των άλλων βασικών δεικτών είναι σήμερα όλα τα λεφτά.

Ωστόσο μετά τις 14.00 η νευρικότητα επανήλθε, με τον Γ.Δ. να κυμαίνεται στα επίπεδα των 1.155 μονάδων. Οι συναλλαγές στα 39 εκατ. ευρώ, τζίρος χαμηλός και πρόσφορος για διαμόρφωση τάσης με χαμηλό κόστος.

Είναι ενδεικτικό πως στο εύρος διακύμανσης για τη μετοχή της Εθνικής, που διαμορφώνεται από τα 3,26 έως τα 3,41 ευρώ, έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα τέσσερις τοπικοί πυθμένες και πέντε τοπικά υψηλά, σε ένα διάγραμμα ζιγκζάγκ.

Η μετοχή, όλα τα λεφτά, και σήμερα είναι του ΟΤΕ, που, προσέξτε, με τη διακύμανση στα 10,49-11,09 ευρώ διατηρεί ψηλά τους δείκτες. Στα 9,42-9,83 ευρώ η διακύμανση της μετοχής του ΟΠΑΠ, στα 9,50-9,93 ευρώ της ΔΕΗ.

Το πλεονέκτημα μιας συνεδρίασης ενός ρηχού χρηματιστηρίου σε μια μέρα, με μέτριο έως χαμηλό τζίρο, συνίσταται στην ευχέρεια διαμόρφωσης τάσης.

Είναι δε ενδεικτικό πως στη μετοχή του ΟΤΕ έχουν γίνει και σήμερα οι περισσότερες συναλλαγές, 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ εχθές είχαν φτάσει τα 15,5 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως τελευταίος «χειροκροτητής» του ΟΤΕ είναι η Citigroup, που χαρακτηρίζει τον Οργανισμό κορυφαία επιλογή.

Στο ταμπλό ο Μυτιληναίος γράφει 5,62 ευρώ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,22 ευρώ, η Τιτάν 19,4 ευρώ, η Folli Follie 22,61 ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια 7,16 ευρώ.

Απώλειες 2,63% καταγράφει η μετοχή της Coca Cola.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου ο δείκτης διορθώνει στις 1.114 μονάδες κυρίως λόγω Eurobank και ΣΙΔΕΝΟΡ, ξεχωρίζουν Υγεία, Fourlis, MLS, ΕΒΖ, ΧΑΛΚΟΡ, Πλαστικά Θράκης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v