Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό «γύρισμα» στο χρηματιστήριο

Κέρδη καταγράφει πλέον το ΧΑ με τον FTSE 25 να στα επίπεδα των 410 μονάδων. Άνοδο σημειώνουν Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ. Στο +10% η Cyclon. Στο "κόκκινο" Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ. Στις 4 τράπεζες ο περισσότερος τζίρος.

Υψηλότερα των 1.260 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, μετά τις 16.10. Νωρίτερα λόγω αδράνειας και συναλλακτικής... άπνοιας, το Χ.Α. συνέχιζε το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, με την αξία των συναλλαγών στα 75 εκατ. ευρώ ενδεικτική της στάσης και των ξένων αλλά και των εγχώριων παικτών.

Από την πλευρά των ξένων συνεχίζεται η αναμονή, η αποχή από τις όποιες επενδυτικές κινήσεις τους και για λόγους που αναφέραμε στα προηγούμενα σχόλιά μας. Σημειολογικά, η αγορά μετρά αρνητικά κλεισίματα μετά την παρέμβαση του ΔΝΤ, ενώ από την αμέσως επομένη της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Ταμείου οι ξένοι... κατέβασαν ταχύτητα.

Στις τράπεζες διατηρείται η πλαγιοκαθοδική κίνηση με συνεχείς επιλεγμένες ρευστοποιήσεις θέσεων και εναλλαγή διαχειριστών σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα. Χωρίς ωστόσο να ακυρώνεται η βραχυπρόθεσμη φορά του κλαδικού δείκτη, τουλάχιστον όσο παραμένει πάνω από τις 168-170 μονάδες, και για όσο η μετοχή της Εθνικής δεν χάνει τα 2,70-2,65 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στα 2,77 ευρώ, ενώ της Πειραιώς κερδίζει στα 1,72 ευρώ, της Alpha Bank υποχωρεί στο 0,709 ευρώ και στο 0,39 ευρώ της Eurobank με πτώση 2,5%.

Στο 60% περίπου διαμορφώνεται ο τζίρος που έχει γίνει στις 4 τραπεζικές μετοχές, ενώ αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στις μετοχές ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και ΟΠΑΠ. Η μετοχή του ΟΤΕ στα 12,03 ευρώ, με ενδιαφέρουσα βραχυπρόθεσμη τεχνική προσέγγιση στον Εκηβόλο.

Στα 12,90 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ και στα 11,45 ευρώ της ΔΕΗ.

Με απώλειες στα 6,51 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, καθώς στάθηκε αδύνατη η ανοδική διάσπαση των 6,60 ευρώ.

Η μετοχή της Motor Oil στα 8,02 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες κινήσεις του ομίλου που αφορούν και το χθεσινό πακέτο της Cyclon. Στα 3,86 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

Στάση αναμονής στα ξένα χρηματιστήρια, με οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, λόγω Fed.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v