Άνευρες κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Ηπια άνοδος στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 560 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 2% για Alpha Bank, Eurobank, Viohalco. Mε θετικό πρόσημο Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola. Απώλειες καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εντονότερα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι ,ηπιότερα σε Αθήνα.

Περιμένοντας τη Fed, οι traders επικεντρώνονται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις προεξόφλησης, με την κίνηση της BoJ να εκλαμβάνεται από ορισμένους ως προοίμιο της όποιας ανακοίνωσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Εως 0,95% υψηλότερα ο DAX, περνώντας και πάλι πάνω από τις 10.450 μονάδες, υψηλότερα CAC 40, FTSE100, με την πλειονότητα των αγορών/δεικτών να ακολουθεί.

Στο ΧΑ περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο να κάνει τη θετική διαφορά.

Πάνω από τις 560 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλότερα των 645 ο ΔΤΡ και σε απόσταση αναπνοής από το όριο των 1.500 μονάδων ο FTSE25.

Σε γενικές γραμμές, ικανοποιητική η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, αν και σε κάθε περίπτωση η τάση μπορεί είτε να ισχυροποιηθεί περισσότερο, είτε να "γυρίσει" σημαντικά χαμηλότερα.

Προσώρας το 55% του τζίρου έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, συνεκτιμώντας πως ως ποσοστό έχει αυξηθεί σε σχέση με τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις (Τρίτης - Δευτέρας).

Αύξηση συναλλαγών/τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, που παραπέμπει ευθέως σε ενεργότερη συμμετοχή βραχυπρόθεσμων παικτών, οι οποίοι προεξοφλούν τις αποφάσεις της Fed και του ενδεχόμενου αυτές να ωθήσουν υψηλότερα τα χρηματιστήρια. Κοντός ψαλμός..., που λένε, συνεκτιμώντας πως η τάση είναι τόσο ευμετάβλητη, είτε προς την ανοδική είτε προς την πτωτική κατεύθυνση.

Από τον τραπεζικό κλάδο, αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank, συγκριτικά μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της τελευταίας. Να σημειωθεί πως στις 11:50, σε σύνολο 5,6 εκατ. ευρώ, τα 2,3 εκατ. ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί στην Alpha Bank.

Από την 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, σταθερή στα 8,07 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με μικρές απώλειες στα 7,66 του ΟΠΑΠ και στα 2,64 ευρώ με αγοραστές η μετοχή της ΔΕΗ.

Στη δεικτοβαρή Coca Cola συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 19,70 ευρώ (μία τιμή και για τις 2.000 μετοχές που είχαν γίνει με μια εντολή).

Από τα 6,42 ευρώ ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς στη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, θυμίζοντας πως στο προσυνεδριακό σχόλιό μας κάναμε λόγο για απορρόφηση της χθεσινής προσφοράς από ισχυρά χέρια.

Στα 21,78-21,99 ευρώ η μετοχή του FF Group, με τη μετοχή να πλησιάζει περισσότερο το "υψηλό 52 εβδομάδων" των 22,26 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v