ΧΑ: Επιταχύνει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Προσεγγίζει τις 790 μονάδες ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο, μετά τις αψιμαχίες στην αρχή της συνεδρίασης. Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης βρίσκονται σε ρόλο οδηγού. Ελαφρά βελτίωση καταγράφεται στον όγκο συναλλαγών.

ΧΑ: Επιταχύνει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδική προσπάθεια στο ΧΑ. Στις ευρωαγορές, τα εταιρικά νέα και πάλι στο προσκήνιο, με την προσοχή στην πώληση από τη βρετανική κυβέρνηση του μεριδίου της στη Royal Bank of Scotland, τα πρόστιμα της Societe Generale αλλά και το Brussels Economic Forum.

Μικρά κέρδη για τον DAX στις 12.808 μονάδες, μικρές απώλειες για τον FTSE στις 7.737 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο, μετά τα πρώτα 10'-15' διερευνητικά λεπτά, με τον Γενικό Δείκτη στις 779 μονάδες ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές, με συνέπεια ο μεν Δείκτης Τραπεζών να υποχωρήσει περισσότερο του 1% προς τις 887 μονάδες, ο δε FTSE25 οριακά προς τις 2.045 μονάδες.

Στη συνέχεια ωστόσο η εικόνα άλλαξε και ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 790 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός προσπαθεί να κινηθεί προς τις 910 μονάδες. 

Συναλλαγές και τζίρος σε ελαφρά καλύτερα επίπεδα. Το 40% έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, ενώ υψηλά ξεκίνησε και σήμερα ο ΟΤE. Στη μετοχή του Οργανισμού είχαν εναποθέσει για σήμερα τις ελπίδες τους οι long, η Coca Cola όμως ήταν αυτή που έκανε την αρχή. Τεχνικά, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιο για τη μετοχή του ΟΤΕ δικαιολογείται μία κίνηση στο πλαίσιο της ανοδικής διόρθωσης προς τα 10,48 ευρώ, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και για τη διακύμανση των βασικών δεικτών.

Στην Coca Cola, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στο εύρος των 29,73-29,95 ευρώ. Για τη μετοχή, ζητούμενο είναι η επαναφορά πάνω από το όριο των 30 ευρώ, σύμφωνα με το long σενάριο.

Στις 34/27 η αναλογία ανοδικών/πτωτικών, με κέρδη οι μετοχές των Byte, CPI, ΜΕΡΚΟ, Ανεμος, Ικτίνος κ.λπ.

Στις 12:20 ο τζίρος προσέγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v