ΧΑ: Στο τέλος γύρισε το πρόσημο

Με περιορισμένο τζίρο, μόλις 16,5 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε οριακά θετικό πρόσημο στις δημοπρασίες. Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι επενδυτές. Ο ρόλος της έκθεσης του ΔΝΤ και οι χαμηλές προσδοκίες για τις επόμενες συνεδριάσεις.

ΧΑ: Στο τέλος γύρισε το πρόσημο

Ο κλάδος που οδήγησε την χθεσινή ανοδική κίνηση, πιθανότατα και λόγω τέλους μήνα, δηλαδή ο Τραπεζικός, ήταν αυτός που σήμερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στο ταμπλό των μη Τραπεζικών blue chips.

Τα παραπάνω, με τις Ευρωπαϊκές Αγορές να κινούνται με αρνητικό πρόσημο και τα ανησυχητικά μηνύματα να επιμένουν από τις Αγορές ομολόγων, όπου η απόδοση του Αμερικανικού 10ετους ξεπέρασε, εκ νέου, το 3% (στο 3,01% την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), ενώ οριακή αποκλιμάκωση σημείωσε η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου (3,90%).

Αυτά μέχρι τις 17.00 και τις τελικές δημοπρασίες, όπου οι αγοραστές φάνηκαν περισσότερο "ετοιμοπόλεμοι" και "γύρισαν το παιχνίδι", τουλάχιστον όσον αφορά τα τελικά πρόσημα των βασικών δεικτών.

Ασφαλώς και εκείνο που προβλημάτισε περισσότερο δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του τζίρου στα γνωστά χαμηλά επίπεδα (ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 7 συνεδριάσεων), κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Το πρώτο ημίωρο συναλλαγών συμπληρώθηκε με τζίρο στα 1,9 εκατ., από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΕΥΡΩΒ), μηδενικές συναλλαγές είχε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, 6 τεμ. είχε διακινήσει ο ΟΛΠ και η Αεροπορία Αιγαίου, 40 ο Σαράντης και με τριψήφιο όγκο συναλλαγών παρέμεναν οι ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΓΡΙΒ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ και ΤΙΤΚ.

Στην πρώτη ώρα ο τζίρος έφθασε στα 2,3 εκατ., τα "πακέτα" παρέμεναν στα 0,9 εκατ., με όγκο 6 τεμ. ο ΟΛΠ, με 13 τεμ. η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και με τριψήφιο όγκο συναλλαγών οι ΑΡΑΙΓ, ΕΥΔΑΠ και ΤΙΤΚ.

"Σήμερα, η Γερμανική Βουλή οριστικοποιεί την απόφαση του Eurogroup για καταβολή δόσης 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. H τεχνική εικόνα της Αγοράς και η συναλλακτική βελτίωση δίνουν προβάδισμα στο σενάριο ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη, ιδιαίτερα στο βαθμό που η βελτίωση των συναλλαγών συνεχιστεί. Με την Αυγουστιάτικη παράδοση ωστόσο να είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο" τόνιζε στις πρωινές της εκτιμήσεις η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Ο δρόμος των Αγορών δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση στην περίπτωση που δεν ακολουθήσουμε τον 'ενάρετο δρόμο' των μεταρρυθμίσεων και της αύξησης των επενδύσεων με σκοπό την επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμών ανόδου του ΑΕΠ και κατ΄ επέκταση την διατήρηση της βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα των Αγορών, αλλά σημειώνει και τα πιθανά προβλήματα. Για τον Τραπεζικό κλάδο η έκθεση κρίνεται περισσότερο αισιόδοξη και αυτό ενδέχεται να επιτρέψει να κινηθούμε υψηλότερα, προς τα άνω όρια του εύρους διαπραγμάτευσης που έχουμε θέσει, ήτοι την περιοχή των 800 μονάδων" ανέφερε στις δικές της εκτιμήσεις η Merit Sec.

Ανεξάρτητα των παραπάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία πως στις τάξεις των παραγόντων της Αγοράς υπήρχε κάποιου είδους αισιοδοξία, σύμφωνα με την οποία "η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ αφύπνισε την Αγορά και αύξησε την αξία των συναλλαγών σχεδόν μετά από ένα μήνα. Το ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχίσει να επικεντρώνεται στον Τραπεζικό κλάδο".

Ακόμα και αν με τις σημαντικές βοήθειες που έδωσαν οι τελικές δημοπρασίες και οι οποίες γύρισαν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. σε θετικά πρόσημα, η εντυπωσιακή καταβύθιση του τζίρου, μάλλον "απαγορεύει τα όνειρα Θερινής νυκτός", για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό των Δεικτοβαρών μετοχών, ο κλαδικός τους δείκτης ξεκίνησε με "ανοδική ουρά" μέχρι τις 858,4 μονάδες (+0,55%), για να ακολουθήσει καταβύθιση μέχρι τις 835,17 (-2,18%).

Στις 17.00 είχε ανακάμψει στις 847,61 (-0,72%) και με το "θαύμα" των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 855,2 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,72%.

Για τον εν λόγω δείκτη, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 888 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στις 866 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, ο τίτλος της Εθνικής ήταν αυτός που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, όμως ήλθαν οι βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες και τον γύρισαν στο υψηλό ημέρας και με ημερήσια κέρδη 0,65%. Να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά ο εν λόγω τίτλος είχε φθάσει σε απώλειες έως και 2,73%.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "την εναλλακτική δυνατότητα να κηρύξει άγονο τον εν εξελίξει διαγωνισμό πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και να τρέξει νέα διαδικασία, εφόσον χρειαστεί, θα έχει, όπως όλα δείχνουν, η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με Θεσμικούς Παράγοντες, δεν υπάρχει πίεση προκειμένου να κλείσει η πώληση άμεσα. Στον αντίποδα, με δεδομένη την πρόοδο στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης, είναι αρκετά πιθανόν η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) να συναινέσει στη χορήγηση μικρής παράτασης 9 ως 12 μηνών, για την ολοκλήρωση της πώλησης τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το αν θα απαιτηθεί, ή όχι νέος διαγωνισμός, θα αποφασισθεί εντός των προσεχών ημερών καθώς ολοκληρώνεται, η παροχή από την Gongbao των πρόσθετων στοιχείων, τα οποία ζήτησαν Εθνική και Σύμβουλοι".

Εν τω μεταξύ, τις αλλαγές της Κυβερνητικής εισήγησης σχετικά με την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του Ελληνικού προγράμματος, ενέκρινε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Με αυτή την απόφαση, η Γερμανική Κυβέρνηση μπορεί πλέον να δώσει στον ESM τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του τρίτου Ελληνικού προγράμματος.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, τρεις ήταν οι μετοχές που κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,04%), ΕΥΔΑΠ (-1,90%) και Τιτάν (-1,45%).

Ξεκινώντας από τον πρώτο τίτλο, αυτός συνεχίζει να δείχνει αδυναμία να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 5,40 ευρώ, κίνηση που θα ανοίξει τον δρόμο προς την επόμενη αντίσταση των 5,58 ευρώ. Στα 5,18 ευρώ το ημερήσιο "stop long".

Μετά από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ακολούθησε "δίδυμο" πτωτικών συνεδριάσεων για την ΕΥΔΑΠ. Εξαιρετικά ισχυροποιημένη η ζώνη αντίσταση στα 5,80 - 6,00 ευρώ, ενώ στα 5,53 ευρώ εντοπίζεται το ημερήσιο "stop long".

Διόρθωση μετά από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Τιτάνα. Στα 21,6 ευρώ το ημερήσιο "stop short", με ενδιάμεση αντίσταση στα 21,20 ευρώ. Σημαντική η στήριξη στην ζώνη 20,20 - 20,00 ευρώ.

Ελάχιστα τα άξια αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου η Λανακάμ (+6,79%) συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, διέκοψε το πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων ο Ελλάκτωρας (+0,34%) και οκτώ πτωτικών συνεδριάσεων η Intralot (+1,30%), δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Κυριακούλη (+1,85%), ενώ με όγκο 5 τεμ. ο Κανάκης (+6,06%) ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έπαυσε η διαπραγμάτευση και διεγράφησαν από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι 367.401 ίδιες μετοχές της Revoil. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 21.912.599.

Επίσης, από σήμερα και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της Flexopack ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,54 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,05 ανά μετοχή στους Μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: 6,7500 ευρώ.

Ευνόητο είναι ότι οι οριακές μεταβολές και έτσι όπως επετεύχθησαν, ασφαλώς και δεν άλλαξαν τα τεχνικά δεδομένα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Για τον Γενικό Δείκτη οι αγοραστές έχουν ζητούμενο την υπέρβαση της ζώνης 764 - 774 και για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών την υπέρβαση της ζώνης 866 - 888.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η χθεσινή ανάλυση βιωσιμότητας του ΔΝΤ κατάφερε να κλιμακώσει, μετά από δεκαέξι συνεδριάσεις, την απόδοση του 10ετούς Κυβερνητικού ομολόγου αγγίζοντας το 4%" επισημαίνει ο Νικόλας Πετράκης.

Παρά ταύτα ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά, ανεβάζοντας τον ημερήσιο τζίρο συναλλαγών στα 45 εκατ. ευρώ, υψηλό 22 συνεδριάσεων, κάτι που βέβαια δεν επαναλήφθηκε και σήμερα.

Αναιμική ήταν για ακόμη μία φορά η αντίδραση των Τραπεζών από τα χαμηλά τριμήνου, μετά την αναβάθμιση του Τραπεζικού κλάδου από τον Οίκο Moody’s και την παραδοχή του ΔΝΤ στην χθεσινή του ανάλυση, ότι το “μαξιλάρι” των 10 δισ. ευρώ δεν είναι πλέον αναγκαίο. Μιλά βέβαια για πιθανή ανάγκη πρόσθετων κεφαλαίων αναγκών μόλις 1,9 δισ. ευρώ, που αφορούν τις τρείς εκ των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών με τους χαμηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, όπως και προέκυψαν από τα "stress test" της ΕΚΤ.

Τεχνικά, η εικόνα του Γενικού Δείκτη παραμένει ουδέτερη όσο διατηρείται εντός του trading range των 735 και 790 μονάδων, όπως είχαμε επισημάνει και στις προηγούμενες αναρτήσεις. Η βραχυπρόθεσμη τάση έχει βελτιωθεί μετά το σήμα πώλησης της προηγούμενης εβδομάδας, με την επόμενη μεσοπρόθεσμη αντίσταση να έχει κατέλθει στις 769 μονάδες, ενώ η κύρια συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή των 790 μονάδων. Οι στηρίξεις της Αγοράς παραμένουν στις 746 και 735 μονάδες, όπου και αποτελούν το τελευταίο “οχυρό” για τους "long".

"Μπαίνοντας, πλέον, στον τελευταίο μήνα της Καλοκαιρινής περιόδου, δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό από τη διατήρηση του γνώριμου μοτίβου του τελευταίου διμήνου, καθώς η Αγορά απέδειξε για άλλη μια φορά τα χαμηλά αντανακλαστικά και την επιφυλακτικότητα που την διέπουν" σύμφωνα με την άποψη του κ. Πετράκη (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+0,86%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον Shanghai Composite (-1,80%).

Αρνητικά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με κέρδη ξεκίνησε την συνεδρίαση η Wall Street.

Πιέσεις σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, υποτονική παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI του τομέα Μεταποίησης αυξήθηκε οριακά τον Ιούλιο στις 55,1 μονάδες, από το χαμηλό 18 μηνών των 54,9 μονάδων του Ιουνίου, μέτρηση αμετάβλητη σε σχέση με την αρχική. Ο δείκτης παραγωγής διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες, από 54,2 τον Ιούνιο.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, ο τομέας της Μεταποίησης επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης του Ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 58,1 μονάδες, από 60,2 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στις 59,5 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστικές δαπάνες κατέγραψαν τον Ιούνιο την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου έτους.

Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες διολίσθησαν 1,1%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2017. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Ο Ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ προσέφερε στήριξη στην απασχόληση τον Ιούλιο.

Με βάση τα στοιχεία του ADP, ο Ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 219.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 185.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, από 177.000 τον Ιούνιο.

Επιστροφή στο ΧΑ

"Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούλιο επανέρχεται σε ανοδική πορεία και διαμορφώνεται στις 105,3 (από 102,5) μονάδες, επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2014", σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, το Λιανικό Εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ στις Κατασκευές και τις Υπηρεσίες ο σχετικός δείκτης υποχωρεί. Η γενικότερη δυναμική του δείκτη τους τελευταίους μήνες είναι συνεπής με τις μακροοικονομικές εξελίξεις και βραχυχρόνιους δείκτες σε διάφορους κλάδους, όπου οι τάσεις είναι κατά βάση ανοδικές.

Το ποσό των 813 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,85%, όσο και στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,52 φορές.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 763,38 (+0,28%) και 755,71 μονάδων (-0,73%).

Στις 17.00 βρέθηκε στις 759,15 (-0,27%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 761,66 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,06%.

Ο τζίρος προσγειώθηκε στα 16 εκατ., από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΙΤΚ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΟΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 29% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ενώ δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΜΥΤΙΛ και ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή και στο υψηλό ημέρας οι Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Jumbo, Fourlis.

Μοιρασμένη η τελική εικόνα με 48 ανοδικές μετοχές, έναντι 48 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Σε αντίθεση με την spot Αγορά, μικρή υποχώρηση σημειώθηκε στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν σημαντική συρρίκνωση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (14.449 συμβόλαια).

Στα 7.556 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.561 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 324, 317 για τον Αύγουστο και 7 για τον Σεπτέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.015,25) κινήθηκε μεταξύ 2.005 και 2.025,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε υποτίμηση 0,25%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.559), Εθνική (8.785), Alpha Bank (973), Πειραιώς (699), ΔΕΗ (403), ΟΤΕ (354), Ελλάκτωρα (361), MIG (123), Intralot (789).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 61.204, Eurobank 31.278, Εθνική 188.326, Alpha Bank 23.074, ΔΕΗ 16.194, ΑΔΜΗΕ 10.337, Πειραιώς 25.475.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

   Position Holder                                   Name of Issuer                NSP             Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,76%
2018-05-24
 
 
 
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,60%
2018-03-23
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,81%
2018-04-17
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,70%
 
2018-01-10
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
1,21%
 
2018-07-23
 
Oceanwood Capital Management LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,90%
 
2018-07-13
 
Oasis Investments II Master Fund LTD
 
FOLLI FOLLIE S.A.
 
0,80%
 
2018-05-17
 
Oceanwood Capital Management LTD
 
EUROBANK ERGASIAS S.A.
.
 
0,57%
 
2018-07-11
 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 17.252.872 τεμ., (από 17.252.872 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 91.642.914 τεμ. (91.642.914), Πειραιώς 16.919.069 τεμ. (16.919.069), ΔΕΗ 5.251.516 τεμ. (5.252.154), Eurobank 21.565.613 τεμ. (21.565.613), Folli Follie Group 1.397.946 τεμ. (1.397.946).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v