Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επέστρεψαν οι πιέσεις

Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές εκδηλώθηκαν περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Στο κόκκινο τα blue chips, με αυξημένες συναλλαγές σε αρκετές μετοχές. Στην περιοχή των 850 μονάδων ο γενικός δείκτης.

ΧΑ: Επέστρεψαν οι πιέσεις

Σε αναμονή τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ανάλογη διάθεση ξεκίνησε η συνεδρίαση και στο ΧΑ.

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Μιλάνο κ.α., με την ιδιαιτερότητα της πρώτης μετεκλογικής εβδομάδας οι κινήσεις των traders στο ελληνικό.

Μίας εβδομάδας με αναταράξεις, με εναλλαγές θέσεων, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις και σε επιμέρους θέματα, με τον Γενικό Δείκτη, ωστόσο, να χάνει έδαφος, σε ένα πιθανότατα profit taking στις πρώτες δύο συνεδριάσεις, Δευτέρας-Τρίτης.

Κάτω από τις 850 μονάδες ο ΓΔ, στις 755 μονάδες ο ΔΤΡ.

Προφανές πως τουλάχιστον στην αρχή της εβδομάδας εξελίχθηκε μία φυσιολογική αν και ευρείας έκτασης κατοχύρωση θέσεων, κυρίως βραχυπρόθεσμων, με επίκεντρο τον κλάδο-κλειδί, με συνέπεια να παρασυρθούν χαμηλότερα και τα blue chips στην πλειονότητά τους.

Ωστόσο από τα μέσα ενεργοποιήθηκαν εκ νέου αγοραστές, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες, να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την πάγια τεχνική προσέγγιση, μία τόσο μεγάλη κίνηση συνηθίζεται να φτάνει έως τα όρια του 61%, δηλαδή όπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης -στο σχετικό διάγραμμα- έως τις 876 μονάδες. Περιοχή όπου πιθανότατα να έχουμε μία σοβαρότερη αναμέτρηση πωλητών vs αγοραστών.

 

Προσώρας, το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο, όπου έχει γίνει ένα κατ' αρχήν 28% της αξίας συναλλαγών, με την Εθνική στο επίκεντρο μετά και τη χθεσινή επιτυχή έκδοση του Tier II για 400 εκατ., με ένα καλό «κουπόνι» στο 8,25%. Στα 2,26 ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ.

Σε αναμονή και στα blue chips, με μεικτές τάσεις και συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές των Coca Cola, Jumbo, ΔΕΗ, Motor Oil, TITAN, αλλά και ΕΚΤΕΡ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α.

Στην περιοχή των 2.145 μονάδων ο FTSE25 λίγο χαμηλότερα, κυρίως λόγω του μείον 1,05% της Coca Cola και της μικρής ανόδου του ΟΤΕ στα 12,57 ευρώ.

Ελαφρώς πτωτική η τάση λίγο πριν τις 11:00, αλλά χωρίς να υπάρχει θέμα επιβεβαίωσης της χαμηλότερης στήριξης για τον ΓΔ.

Υπερισχύουν οι αγοραστές στο ευρύτερο φάσμα της αγοράς, με μετοχές από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία να υπεραποδίδουν και σήμερα.

Νέο ενδοσυεδριακά υψηλό για τη μετοχή της Κτήμα Λαζαρίδη, στο 1,66 ευρώ, ανοδικά μετοχές των Profile, ΕΚΤΕΡ, Ιατρικό, Byte, Alumil κ.α.

Σε κλίση προς τις 860 ο ΓΔ, με τον τζίρο στα 3,5 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v