Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό τέμπο στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 870 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με ισχυρά κέρδη για τις μετοχές του Τιτάνα (+5,5%) και της ΔΕΗ (+4%). Ανοδικά οι τράπεζες, πτώση για Coca Cola, κινητικότητα στα mid caps.

Θετικό τέμπο στο Χρηματιστήριο

Οι πτωτικές τάσεις που επικράτησαν το πρωί στην Ασία (οι ιαπωνικοί δείκτες με απώλειες κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες), δείχνουν να μεταφέρονται και στην Ευρώπη, έστω και αν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν διαθέσεις αντίδρασης από τα πρωινά χαμηλά.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον Γενικό Δείκτη με μικρά κέρδη, να έχει διανύσει το εύρος μεταξύ 866,8 (-0,14%) και 873,66 μονάδων (+0,65%) και τον τζίρο στα 40 εκατ., από τα οποία τα 30,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΛΤΚ, ΣΑΡ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ).

Για την περίπτωση της Ελτράκ και μέχρι στιγμής, έχουν περάσει έξι «πακέτα» για 6.847.156 μετοχές της εταιρείας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 45% στα 3,2880 ευρώ, με τη συναλλαγή να ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι μεταβιβάζεται το 66,03% στην ELTRAK CP LTD, μετά τη συμφωνία βασικών μετόχων και μένει να φανεί αν θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση.

Στα χαρακτηριστικά και της σημερινής συνεδρίασης, το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι τίτλοι με θετικό πρόσημο (51) να είναι περισσότεροι από αυτούς με αρνητική, μέχρι στιγμής, μεταβολή (33).

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, ασφαλώς και ξεχωρίζει το +5,91% του Τιτάνα, μετά την ανακοίνωση για επιτυχία της δημόσιας πρότασης, ενώ ακολουθούν οι Eurobank (+1,21%), ΔΕΗ (+4,32%) και Σαράντης (+1,67%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, μόνο η ΕΕΕ (-1,56%) σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα και αυτό μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τη συνέχεια.

Παραμένει πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 876 μονάδων, όμως όλα τα σενάρια για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παραμένουν ανοιχτά, ιδιαίτερα αν επιδεινωθεί το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v