Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απών» από το διεθνές πάρτι το Χρηματιστήριο

Ανευρη συνεδρίαση με οριακή πτώση για τον ΓΔ, κόντρα στην ευφορία που επικρατεί στις μεγάλες αγορές. Πιέσεις για τις μετοχές του ΟΠΑΠ, της Ελλάκτωρ, κάμψη 1,5% για τον τραπεζικό δείκτη. Αντίβαρα ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και Jumbo.

«Απών» από το διεθνές πάρτι το Χρηματιστήριο

Από την στιγμή που οι προσδοκίες της Εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς δεν επιβεβαιώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καθώς μετά την “φειδωλή” αναβάθμιση του Ελληνικού αξιόχρεου από την S&P, ήλθε και η άρνηση της DBRS, ήταν, περίπου, αναμενόμενο να επιβεβαιωθούν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις Παραγόντων της Αγοράς, που ανέφεραν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της ελεγχόμενης διόρθωσης, επισημαίνοντας ότι μία υποχώρηση θα ήταν απόλυτα “υγιής” εξέλιξη, πριν ο Γενικός Δείκτης αναμετρηθεί με την επόμενη ζώνη αντίστασης στις 895 – 901 μονάδες, ακόμα και αν η εικόνα των Διεθνών Αγορών συνηγορούσε για κάτι καλύτερο, όπως συνέβη σήμερα.

Όμως ακόμα και αν η ήπια διόρθωση ήταν απόλυτα αναμενόμενη, εκείνο που επανέφερε δριμύτερους τους προβληματισμούς, ήταν η παραμονή του τζίρου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με το πρόβλημα να γίνεται ευκρινέστερο αν υπολογιστεί η καθαρή αξία συναλλαγών.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίαση, οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών σε όλο το εύρος του FTSE25, η συνέχιση του, ανησυχητικά, μειωμένου ενδιαφέροντος για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και όλα αυτά εν μέσω ουδέτερων μηνυμάτων από την Αγορά ομολόγων (στο 1,18% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Να σημειωθεί ότι οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο, “οδήγησαν την κούρσα, από αρχής μέχρι τέλους”, φαινόμενο επαναλαμβανόμενο όσο παραμένει η “απονεύρωση” του ενδιαφέροντος για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Από την άλλη και σύμφωνα με Αναλυτές, “αρκετές Εισηγμένες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα εννεαμήνου την τρέχουσα εβδομάδα, εξέλιξη που μπορεί να φέρει και πάλι τα θεμελιώδη στο προσκήνιο”.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, δεν αναβάθμισε το Ελληνικό αξιόχρεο η DBRS, κρατώντας το rating σε “ΒΒ low”, ωστόσο αναβάθμισε το outlook σε θετικό από σταθερό, προϊδεάζοντας για κίνηση στο μέλλον. O Οίκος διατήρησε τη Χώρα τρεις θέσεις χαμηλότερα, από την επενδυτική βαθμίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου θα γίνει η αναθεώρηση των δεικτών MSCI και δεν αποκλείεται να υπάρξει και Ελληνικό ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας και σήμερα την αναφορά από το ταμπλό των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Alpha Bank (-1,94%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Εθνική (-0,46%), Eurobank (-1,32%) και Πειραιώς (-0,19%), με την τελευταία να δείχνει καλύτερες διαθέσεις, εν μέσω πονταρισμάτων για πιθανή αναβάθμιση από τον MSCI.

Εν τω μεταξύ, σε μικρή αύξηση της “short” θέσης του στην Εθνική και σε ποσοστό 0,61%, από 0,59%, προχώρησε το fund Marshall Wace LLP.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 871,66 μονάδες (-1,49%). Στις 17.00 σημείωσε το χαμηλό ημέρας και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 874,01 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,22%.

Για τον εν λόγω δείκτη και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 885 μονάδες και η πρώτη στήριξη στις 870 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, “δύσκολη καθίσταται, σύμφωνα με Αναλυτές, η επίτευξη των φετινών στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) για τις Εγχώριες συστημικές Τράπεζες, καθώς οι προδιαγραφές του σχεδίου ‘Ηρακλής’, σε συνδυασμό με τις εποπτικές απαιτήσεις, ανατρέπουν τον σχεδιασμό τους”.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, δύο ήταν οι τίτλοι πάνω στους οποίους επικέντρωσαν την προσοχή τους οι traders.

Ξεκινώντας από τον ΟΠΑΠ (-3,32%), σε μείωση της στάθμισης της μετοχής του Οργανισμού Προγνωστικών σε όλους τους δείκτες που συμμετέχει, προχώρησε ο Οίκος FTSE Russell. Οι αλλαγές λαμβάνουν χώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημόσιας προσφοράς από την “Sazka Group”, στα 9,12 ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ διατηρείται σε όλους τους δείκτες που συμμετέχει με μειωμένη στάθμιση, από 67%, σε 59,79%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αγοράς, μείωση της στάθμισης αναμένεται να ανακοινωθεί και από τον MSCI.

Αν ο τίτλος δώσει επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 9,63 ευρώ, το ημερήσιο διάγραμμα γυρίζει σε “short” με “stop” στα 9,98 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 9,45 ευρώ, ενώ ισχυροποιείται η ζώνη αντίστασης 9,90 – 10,02 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Ελλάκτωρα (-2,51%), ο τίτλος του οποίου σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Η μετοχή παραμένει σε ημερήσιο “short”, με το “stop” να ενεργοποιείται με κλείσιμο υψηλότερα των 1,82 ευρώ. Αν οι πωλητές συνεχίζουν να είναι κινητικότεροι, οι επόμενες στηρίξεις στα 1,77 – 1,768, 1,728 και 1,64 ευρώ (πολύ ισχυρή στήριξη).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, η ΑΕΓΕΚ (+19,28%) “ρεφάρισε” το -17% της Παρασκευής και η Προοδευτική (+16,25%) το -19,19%), δύο οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Επίλεκτο (+4,17%), Άβακα (+5,96%) και Forthnet (+7,93%), στις 29/10 το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο για Moda Bagno (+6,36%) και Έλτον (+1,52%) και στις 24/10 για την Ίλυδα (+4,26%, με “ανοιχτές” εντολές αγορών).

Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Παπουτσάνη (+3,36%), επιστροφή αγοραστών στον Νηρέα (+2,49%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Fieratex (+11,87%) τέσσερις πτωτικές και δύο αμετάβλητες, στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις για την Κορδέλλου (-6,93%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών), ενώ όσο αργούν οι εξελίξεις, τόσο θα ατονεί το ενδιαφέρον για την Τεχν. Ολυμπιακή (-1,61%).

Χωρίς αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών.

Ο Γενικός Δείκτης έχει σαν επόμενη αντίσταση τις 895 – 901 και πρώτη στήριξη τις 857 μονάδες και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σαν επόμενη αντίσταση τις 2200 και πρώτη στήριξη τις 2132 – 2130 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Καθώς είμαστε σε περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, οι Επενδυτές αναμένεται να γίνουν πιο δραστήριοι και να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στις μετοχές με βάση τα θεμελιώδη. Η αισιοδοξία στις Ξένες Αγορές και οι αποδόσεις των ομολόγων θα συμβάλουν στη διαμόρφωση θετικών τάσεων και στο Χ.Α.”, εκτιμά η Beta Sec.

“Η Επενδυτική Κοινότητα κλήθηκε σήμερα να αξιολογήσει την έκθεση της DBRS, που περιορίστηκε στην αναβάθμιση του outlook της Ελληνικής Οικονομίας, χωρίς παράλληλη αναβάθμιση του αξιόχρεου. Την Τρίτη 5/11 τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα 9μηνου, ενώ την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI, με πιθανό Ελληνικό ενδιαφέρον. Με υψηλές προσδοκίες σε πολλά πεδία το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα. Παραμένει ζητούμενο η συναλλακτική αναβάθμιση, ώστε να συντελεστεί η διαδικασία αναρρίχησης του ΓΔ ψηλότερα, με στόχο την προσέγγιση των 900 μονάδων”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Παραμένει ως στόχος και βασική αντίσταση οι 900 μονάδες, ενώ πρώτη στήριξη έχουμε στις 865. H εγχώρια ειδησεογραφία παραμένει θετική, καθώς επίσης ενθαρρυντικά είναι και τα νέα από το εξωτερικό, όσον αφορά τον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ, προς τις άλλες Αγορές. Θετικά μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ δημιουργούν αγοραστικό ενδιαφέρον, με αισιοδοξία για αποφυγή ύφεσης το 2020. Η προσοχή των Επενδυτών αναμένεται την Τρίτη να επικεντρωθεί στα στοιχεία για τις Υπηρεσίες στις ΗΠΑ και στα εταιρικά αποτελέσματα”, σημειώνει η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

“Το σχέδιο “Ηρακλής” είναι αυτό που μπορεί να δώσει λύση, με την Αγορά να το προεξοφλεί το τελευταίο διάστημα. Τέλος του μήνα έχουμε και τα αποτελέσματα του Τραπεζικού κλάδου, αν και δεν παίζουν και ιδιαίτερο ρόλο στην κίνηση” αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση πασχίζει να φέρει νέες Ξένες επενδύσεις, μιας και αυτές τις ημέρες υπάρχουν δεκάδες συναντήσεις στην Κίνα. Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, με τις αλλαγές να είναι σημαντικές τόσο στα Φυσικά Πρόσωπα, όσο και στις Επιχειρήσεις, αλλά και στο real estate.

Τα έσοδα του Κράτους πηγαίνουν καλύτερα από το αναμενόμενο, με την εικόνα να είναι πιο ξεκάθαρη στο τέλος του μήνα.

Η Κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να αποπληρώσει το δάνειο στο IMF, με τις Αγορές, απλόχερα, να δανείζουν σε χαμηλά επιτόκια, το τελευταίο διάστημα.

“Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, με τα θετικά νέα να έρχονται καθημερινά και τις φορολογικές αλλαγές να βοηθάνε σημαντικά την Οικονομία. Μπροστά μας έχουμε την πώληση των ΕΛΠΕ, την πολύ σημαντική Α.Μ.Κ. της ΛΑΜΔΑ, καθώς και την πώληση του Δ.Α.Α.”, υπενθυμίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με θετικό πρόσημο, ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές. Αργία στο Τόκιο.

Αξιοσημείωτα κέρδη στην Ευρώπη, προς νέα ιστορικά υψηλά οι τρεις δείκτες στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακές απώλειες για το Ευρώ.

Υποχωρούν Χρυσός και Ασήμι, πάνω από τα $9300 το Bitcoin.

“Τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ θα ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και να υπογράψει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας εξετάζει η Κίνα”, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Απότομη συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα στα Εργοστάσια της Ευρωζώνης, τον περασμένο μήνα. Ο δείκτης της IHS Markit για τον τομέα της Μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 45,9, ελαφρώς υψηλότερα από τις 45,7 μονάδες του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά ετών.

Ήταν ο ένατος μήνας με τιμές χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Άλμα έκανε η διάθεση των Επενδυτών στην Ευρωζώνη καθώς μπήκαμε στον Νοέμβριο, με το κλίμα να αναρριχάται στο πιο υψηλό σημείο από τον Ιούνιο.

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Sentix ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επενδυτικού κλίματος για τηνΕευρωζώνη ενισχύθηκε στο -4,5, από -16,8 τον Οκτώβριο, όταν είχε φτάσει στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 6,5 ετών.

Οι Οικονομολόγοι, ανέμεναν ότι θα ανέλθει στις -13,8 μονάδες.

Σε συρρίκνωση παρέμεινε ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας τον Οκτώβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για δέκατο τρίτο μήνα και τα Εργοστάσια μείωσαν τις θέσεις εργασίας με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων 10 ετών.

Ο δείκτης IHS Markit για τη Μεταποίηση ενισχύθηκε στις 42,1 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 41,7 τον Σεπτέμβριο. Ήταν ωστόσο χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς καλύτερο από την αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά και το δεύτερο πιο χαμηλό από τον Ιούνιο του 2009.

“H Κυβέρνηση Τραμπ ίσως να μην χρειαστεί να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αργότερα αυτόν τον μήνα, μετά από καλές συνομιλίες που είχε με Αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και αλλού”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,6% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι Αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marketwatch.

Οι παραγγελίες διαρκών Αγαθών διολίσθησαν 1,2%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, η Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι το σχέδιο Κρατικών εγγυήσεων “Ηρακλής” αναμένεται να απορροφήσει 22 δισ. ευρώ από τον Τραπεζικό κλάδο το 2020, μειώνοντας τον δείκτη NPE στο 23% από 36% το 2019.

Η MS εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η μείωση των επισφαλειών και από τις τέσσερις Τράπεζες, τα επόμενα τρίμηνα.

Ο Οίκος δίνει τιμή - στόχο για την Αlpha Βank στα 1,7, από 1,2 ευρώ, ανεβάζοντας τη σύσταση σε “equalweight”, από “underweight”.

Υποβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε “equalweight”, από “overweight”, μειώνοντας και τον στόχο στα 0,9 ευρώ, από 1 ευρώ, σημειώνοντας ότι τα καλά νέα είναι ήδη αποτιμημένα στο ταμπλώ.

Δίνει νέα τιμή - στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2 ευρώ, από 1,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “underweight”.

Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, ο Οίκος διατηρεί τη σύσταση "overweight" και την τιμή - στόχο των 3,1 ευρώ, σημειώνοντας ότι, πλέον, η Τράπεζα είναι η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο στην Ελλάδα.

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα γ' τριμήνου του ΟΤΕ καταθέτει η Optima Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τιμή - στόχο στα 16,2 ευρώ και σύσταση "buy".

Η Optima εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα εμφανίσει αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 121 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση, ενώ αναμένονται θετικές τάσεις στην Ελλάδα και σημάδια σταθεροποίησης στη Ρουμανία.

Τo μεγάλο discount της μετοχής του ΑΔΜΗΕ τόσο σε σχέση με τη "δίκαιη αξία" όσο και σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου καταγράφει σε έκθεσή της η Edison.

Η "δίκαιη αξία" για τη μετοχή, σύμφωνα με το μοντέλο αποτίμησης της Edison, διαμορφώνεται στα 2,87 ευρώ.

Ο Οίκος εκτιμά ότι η Εταιρεία θα εμφανίσει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 8% ως το 2023, με τη μέση ετήσια αύξηση της μερισματικής απόδοσης ως το 2024 να εκτιμάται στο 5%.

“Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να ανακοινώσουν αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 70 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα 36,9% σε ετήσια βάση και αυξημένα κατά 112% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Axia, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή - στόχο στα 10,4 ευρώ για τη μετοχή.

Αναμένει επίσης ότι τα ΕΛΠΕ (ανακοινώνουν αποτελέσματα αύριο, Τρίτη, μετά το κλείσιμο της Αγοράς) θα ανακοινώσουν τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,25 ευρώ, σταθερού σε ετήσια βάση.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 880,65 (+0,03%) και 876,5 μονάδων (-0,44%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 876,87 (-0,4%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 879,25 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,13%.

Ο τζίρος στα 56,5 εκατ., από τα οποία τα 13,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΛΑΜΔΑ, ΑΛΦΑ) ενώ ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 69% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ και με το θετικό οι ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΝΕΡΓ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή και στο χαμηλό οι Eurobank και ΟΠΑΠ.

Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 48 ανοδικές μετοχές, έναντι 62 πτωτικών.

Έντεκα τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 3% και άλλοι τόσοι με απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

----ΧΠΑ

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παραμένουν σταθερά χαμηλές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (17.722 συμβόλαια).

Στα 14.751 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 14.645 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 622, 558 για τον Νοέμβριο και 64 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.173,5) κινήθηκε μεταξύ 2.144 και 2.184 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (21.200 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.437), Alpha Bank (2.211), Πειραιώς (2.863), ΔΕΗ (844), Εθνική (8.268), MIG (519), Ελλάκτωρα (304), Intralot (181), Τρ. Αττικής (130), Ελ. Πετρέλαια (120), Intralot (105), ΟΠΑΠ (311).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 39.641, Alpha Bank 57.722, Εθνική 38.324, MIG 75.058, ΔΕΗ 15.179, Ελλάκτωρα 13.450, Πειραιώς 31.734, Μυτιληναίο 12.324, ΓΕΚ 10.094.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

      Position Holder                                      Name of Issuer                NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,02%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,01%

2019-08-07

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,75%

2019-09-24

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,57%

2019-09-24

Marshall Wace LLP

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,61%

2019-10-30

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 52.174.382 τεμ., (από 52.424.382 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 23.387.158 τεμ. (23.387.158), ΔΕΗ 6.861.302 τεμ. (6.861.302), Eurobank 57.349.051 τεμ. (56.621.934), Εθνική 19.740.756 τεμ. (19.161.140), ΟΠΑΠ 1.279.607 τεμ. (1.279.607), MIG 1.759.474 (1.659.474) Folli Follie Group 1.172.888 τεμ. (1.172.888).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v