Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πρώτος στόχος οι 927 μονάδες

Εκκίνηση σε θετικό έδαφος για τον ΓΔ. Την επαναφορά στην προηγούμενη περιοχή αντιστάσεων επιδιώκουν οι επενδυτές. Στις τράπεζες το «κλειδί» της τάσης. Στο επίκεντρο και η μετοχή του ΟΤΕ, με long τάση και αποτελέσματα ενόψει.

ΧΑ: Πρώτος στόχος οι 927 μονάδες

Εβδομάδα κρίσιμη τόσο εκτός όσο και εντός. Η ενίσχυση των ανησυχιών λόγω του κορωνοϊού θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τις αγορές παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα οι traders διαχειρίζονται την κατάσταση.

Εντός, ΟΤΕ, Παράγωγα και τραπεζικός κλάδος θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε ρυθμιστές της τάσης. Αρχικά στη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι τη λήξη Φεβρουαρίου στο ΧΠΑ, την Παρασκευή και στη συνέχεια για το κλείσιμο του μηνός.

Στις 922,30 ο Γενικός Δείκτης, με ενθαρρυντική ένδειξη τη μάλλον άνετη επιβεβαίωση των 900 μονάδων την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος για αυτήν αρχικά η πειστική υπέρβαση των 927 και για τη συνέχεια η επαναφορά προς την επόμενη περιοχή αντιστάσεων. Για τον ΓΔ, ενδεχόμενη επιβεβαίωση αυτού του ενδεχομένου ενισχύει το σενάριο συνέχισης της κίνησης πέραν των 945 μονάδων, που είναι και το άνω σημείο αναφοράς μέχρι τώρα.

Κλάδος-κλειδί, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, παραμένει ο τραπεζικός. Αδύναμος, σχεδόν από την αρχή της χρονιάς και, ακόμη, σε απόσταση από τα επίπεδα της ανακεφαλαιοποίησης του 2015. Στις 831,96 ο ΔΤΡ, με στήριξη στις 825 και ζητούμενη για τους long την επαναφορά, τουλάχιστον, προς τις 860 μονάδες.

Long ως προς την τάση τους Alpha Bank, Eurobank και Εθνική (σε εβδομαδιαίο) μπορεί να δώσουν κίνηση μέσα στην εβδομάδα. Για τη Eurobank να συνεκτιμηθεί το σημαντικό μειοψηφικό πακέτο που πέρασε από την Capital σε έτερο αμερικανικό χαρτοφυλάκιο.

Στις 2.320,78 ο FTSE 25, με τον δείκτη να έχει ως κοντινή αντίσταση τις 2.330, υπέρβαση της οποίας οδηγεί υψηλότερα.

Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ, με ανακοίνωση αποτελεσμάτων και έκτακτη γ.σ. Τετάρτη-Πέμπτη, δείχνει πως μπορεί να λειτουργήσει προεξοφλητικά. Η τάση long, με «βλέψεις» για επάνοδο υψηλότερα των 14 ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη, και από ενδεικτικό χαρτοφυλάκιο, τάση long έχουν οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, EXAE, Aegean, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v