Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Οι δείκτες κινούνται με οριακές μεταβολές χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση. Σε επιμέρους μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον σε μια συνεδρίαση που για άλλη μια φορά οι όγκοι συναλλαγών είναι περιορισμένοι.

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και στις αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις. Μετά την χθεσινή διόρθωση στην Wall Street, με αφορμή τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η "κινεζική κρίση", traders και επενδυτές
έχουν ως προτεραιότητα την σταθεροποίηση των τιμών κοντά στα υψηλά εβδομάδος.

Στις 13.743 μονάδες ο DAX, με οριακή διακύμανση σε στενό εύρος, με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε αρχική αντίδραση, από τις 3.382 μονάδες.

Στο ΧΑ ανάλογα οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, καθώς πωλητές-αγοραστές ισορροπούν πέριξ των 920 μονάδων. Με θετικό πρόσημο 1,05% σε διάστημα εβδομάδος και αρνητικό 0,35% σε μηνιαίο η αγορά "συσσωρεύει" μεταξύ 895-930 μονάδων, σε μία συγκυρία που στις διεθνείς αγορές
καταγράφηκαν διαδοχικά ιστορικά υψηλά (Wall Street) και συνεχόμενες "τοπικές κορυφές" (Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.ά

Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για κάτι καλύτερο στο χρηματιστήριο μας, λόγω της αδυναμίας του τραπεζικού κλάδου. Διάστημα, στην διάρκεια του οποίου εξελίσσεται μία ιδιότυπη μετακύλιση θέσεων, rotation αναπόφευκτο σε μία "ρηχή" αγορά όπου επιτυχία θεωρείται η πραγματοποίηση συναλλαγών μεγαλύτερων των 80 εκατ. Περιορισμένες και σήμερα, στην αρχή, σημειώνοντας πως ο μέσος ημερήσιος όρος είναι χαμηλότερος των 65 εκατ. ευρώ.

Στις 830 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με μικρή υπερίσχυση των αγοραστών στις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής και Πειραιώς αλλά με πωλήσεις στον τίτλο της Eurobank.

Χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις ο κλάδος, με τα funds στην πλειονότητα τους να τηρούν στάση αναμονής. Και με λίγα χαρτοφυλάκια μεθοδικά και σταθερά να απορροφούν την προσφορά, που βγαίνει εδώ και μέρες στις μετοχές του κλάδου.

Πάνω από τις 2.300 μονάδες ο FTSE25, με βοήθειες, κυρίως, από την Coca Cola. Και σήμερα με θετικό πρόσημο, με αγοραστές στα 34,44 ευρώ. Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ
στα 13,78 και 11,87 ευρώ αντίστοιχα.

Με αγοραστές σε ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Sarantis, Fourlis.

Στις 43/38 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με τις ΕΛΤΟΝ, Attica Bank, IntraKat, Quest, ΚΕΚΡΟΨ, ΚΡΙ ΚΡΙ, Πλαίσιο και Πλαστικά Θράκης να ξεχωρίζουν από την κατηγορία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας η αξία των συναλλαγών ήταν στα 7,8 εκατ. Με τρία πακέτα, για συνολικά 110.000 μετοχές του ΟΤΕ στις τιμές των 13,785-13,79 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v