Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μια... Coca Cola δεν φέρνει την άνοδο

Κίνηση κάτω από τις 915 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τον FT 25 να διασώζεται λόγω της ισχυρής αντίδρασης στον τίτλο της Coca Cola. Πιέσεις για τράπεζες, θετικά πρόσημα για ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, Lamda.

ΧΑ: Μια... Coca Cola δεν φέρνει την άνοδο

Οι ανησυχίες για την «κινεζική κρίση» πιέζουν χαμηλότερα τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με περιορισμένη και ελεγχόμενη ωστόσο προσφορά σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, αγορές που τις τελευταίες συνεδριάσεις αντέδρασαν σε νέα υψηλά.

Σε αυτή τη συγκυρία, στο ΧΑ δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ει μη μόνον ότι σήμερα, στη διάρκεια της πρώτης ώρας, η αξία των συναλλαγών είναι ακόμη πιο χαμηλή από τον μέσο όρο Δευτέρας-Τετάρτης.

«Ρηχές» συναλλαγές σε «αβαθές» χρηματιστήριο, κάτι που φαίνεται να διευκολύνει τους χειρισμούς τόσο των αγοραστών όσο των πωλητών. Περιορισμένες οι πωλήσεις, ανάλογες οι αγορές, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κυμαίνεται πέριξ των 915 μονάδων, ο FTSE25 στις 2.315, με τον Τραπεζικό κατά 1,40% χαμηλότερα, στις 828, και τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης επίσης με απώλειες προς τις 1.278 μονάδες.

Ενδεικτικό το ότι έπρεπε να περάσουν 70' προκειμένου ο τζίρος να υπερβεί το όριο των 10 εκατ. ευρώ, την ώρα που διαμορφωνόταν διάσταση μεταξύ blue chips και τραπεζικών.

Στο συν ο δείκτης εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στο μείον των τραπεζικών και επαναφορά στα συνήθη -από την αρχή του έτους-, μετά τη διήμερη ανάπαυλα Τρίτης-Τετάρτης.

Θετικό πρόσημο για τον 25άρη, λόγω της ισχυρής αντίδρασης της Coca Cola. Σε μία λίγο ως πολύ αναμενόμενη υπεραπόδοση, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2019, η μετοχή με ένα 4,40% εκτινάσσεται στα 34,67 ευρώ. Στα 35,20 ευρώ το υψηλό, στα 13 δισ. πλησιάζει η αποτίμηση του ομίλου.

Ειδικά για το ενδεχόμενο προεξόφλησης των μεγεθών, συνακόλουθα της χρημ. τιμής, συχνές ήταν οι αναφορές μας από την αρχή της εβδομάδας.

Μάλιστα θα έλεγε κάποιος πως μέσω της Coca Cola διασώζεται η... τιμή για τους long και κρατά τον FTSE25 σε θετικό πρόσημο και σε αντιδιαστολή με τον τραπεζικό.

Στο 1,827 η Alpha Bank, στα 2,88 η Εθνική, στο 0,7895 η Eurobank και στα 3,10 ευρώ η Πειραιώς.

Από τα blue chips, με αγοραστές σε μετοχές των ΟΤΕ στα 13,79, Jumbo στα 18,61, Motor Oil στα 18,82 και Lamda Development στα 7,98 ευρώ.

Στις 24/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v