Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος στόχος η... άμυνα στο Χρηματιστήριο

Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές οι επενδυτές, ζητούμενο η επιβεβαίωση των στηρίξεων για τον ΓΔ, που «έχασε» λόγω αργίας τη χθεσινή άνοδο. «Κλειδί» οι κινήσεις σε τράπεζες και τα «χαρτιά» που υπεραπέδωσαν την Τρίτη.

Πρώτος στόχος η... άμυνα στο Χρηματιστήριο

Νευρικότητα στις αγορές, με το βλέμμα στην ανεργία των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ η Γερουσία ψήφισε το μέγα-πακέτο των 2 τρισ. για τη στήριξη της οικονομίας, εν μέσω ανησυχιών για τις θέσεις εργασίας, την ώρα που στην Κίνα τα εργοστάσια ξανανοίγουν με απολύσεις.

Διήμερο «ράλι ανακούφισης» στις αγορές, από Νέα Υόρκη σε Φρανκφούρτη μέχρι Τόκιο, με θεαματικές, είναι αλήθεια, αποδόσεις κυρίως για δείκτες όπως ο Dow Jones ή ο S&P500.

Μερική ανάκτηση δυνάμεων από τους long, μετά από παρατεταμένες πιέσεις από την πλευρά των short, με τις αγορές να γνωρίζουν πολύ καλά πως υπάρχει δρόμος πολύς μπροστά, μέχρι να διαμορφωθούν προϋποθέσεις σταθεροποίησης/εξισορρόπησης. Παραμένουν άγνωστες οι κύριες παράμετροι της χρονικής διάρκειας και της έντασης/έκτασης της κρίσης.

Μετά τη διήμερη ανοδική διόρθωση, φαίνεται πως η τάση χάνει δυναμική, με τη βραχυπρόθεσμη φορά να δοκιμάζεται σήμερα με ορίζοντα το αυριανό «κλείσιμο» της εβδομάδας.

Με τα futures στη Wall Street να «δείχνουν» χαμηλότερα (κατά 1,83% από τις 2.421 μονάδες) ξεκίνησε η συνεδρίαση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με πωλητές, από τις πρώτες κιόλας εντολές, πιθανότατα σε μία προσπάθεια κατοχύρωσης μέρους των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων. Με συνέπεια, στη Φρανκφούρτη ο DAX να διορθώνει νωρίτερα 2,09% στις 9.672 μονάδες, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 1,44% στις 16.985 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, και στο ΧΑ το πιθανότερο είναι πως μετά και τη χθεσινή αργία, θα ακολουθηθεί από τους traders ανάλογη τακτική.

Στις 552,42 μονάδες ο ΓΔ, στις 297,98 ο ΔΤΡ, στις 1.332,49 ο FTSE25.

Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων, που ενθαρρυντικό θα ήταν, εάν αποτελούσαν ζώνες άμυνας, σε διάστημα εβδομάδας.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός αλλά και η συμπεριφορά «βαριών μετοχών», λ.χ. ΟΤΕ, Coca Cola, αλλά και όσων blue chips υπεραπέδωσαν με διψήφιο ποσοστό στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Στο 2,236% το 10ετές, στα 5,77$ το GREK/ETF, μετά τη νέα χθεσινοβραδινή ανοδική διόρθωση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v