Σημάδια... ζωής αναζητούνται στο Χρηματιστήριο

Την αντίδραση των διεθνών αγορών καλείται να ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης, με αφετηρία τις 513 μονάδες. Η δέσμευση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, οι διαθέσεις των long στην Ευρώπη και η «ρηχότητα» της εγχώριας αγοράς.

Σημάδια... ζωής αναζητούνται στο Χρηματιστήριο

Ανακούφιση για τους επενδυτές η δέσμευση της FeD για απεριόριστες αγορές χρέους και διάθεσης ρευστότητας, ωστόσο όπως εύστοχα σημειώνει η Αννα Φαλτάιτς η αντίδραση πιθανότατα να είναι βραχύβια λόγω της αβεβαιότητας για την χρονική διάρκεια και την ένταση/έκταση της κρίσης. Συνακόλουθα του εύρους και του βάρους των επιπτώσεων στις οικονομίες, στις κοινωνίες, στην "επόμενη ημέρα".

ισχυρή αντίδραση των long ξεκίνησε, πριν λίγο η συνεδρίαση, στις ευρωπαικές αγορές.

Ενδεικτικό το 5,96% στις 9.250 μονάδες του DAX.

Αλλωστε οι εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις των πανίσχυρων επενδυτικών οίκων καταδεικνύουν ακριβώς αυτή την αβεβαιότητα για την "επόμενη ημέρα".

Εφιαλτικό σενάριο της UBS για οικονομίες και μετοχές των ΗΠΑ, διιστάμενες εκτιμήσεις για ισχυρή bear market αλλά για θετικό σενάριο.

Εβγαλε αντίδραση εχθές βράδυ η Wall Street, αλλά κατά γενική εκτίμηση στο πλαίσιο μίας καθαρά τεχνικής μορφής ανοδική διόρθωση. Στις 2.317 μονάδες ο S&P500 με σημαντική και τη σημερινή συνεδρίαση για το πώς αποτιμά η Νέα Υόρκη τις δράσεις Τραμπ και Ουάσιγκτον.

Στα καθ΄ ημάς, άλλη μία συνεδρίαση απόλυτης υποτίμησης αξιών, σε μία ημέρα που οι περισσότεροι θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω μας.

Ενδεικτικό αυτό, που σημείωνα εχθές σε ένα σημείο της συνεδρίασης όταν με τζίρο μόλις 5 ( ! ) εκατ. δημιουργούνταν συνθήκες πρωτοφανούς υποτίμησης με συνέπεια την απώλεια περισσότερων των 500 ( ! ) εκατ. ευρώ, σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Δυστυχώς σε μία "ρηχή" αγορά, με 4-6 funds να άγουν και να φέρουν τραπεζικές μετοχές και blue chips και χωρίς ισχυρό εγχώριο επενδυτικό μέτωπο, η χθεσινή εικόνα ήταν απόλυτα χαρακτηριστική.

Στις 513,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.230,10 ο FTSE25, στις 268,69 μονάδες ο ΔΤΡ.

Contrarian στην πτώση του ΧΑ η JPMorgan, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να προσεγγίζει την έκθεση του επενδυτικού οίκου, που διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης για Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς ενώ την διατηρεί ουδέτερη για την Eurobank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v