Εντονη μεταβλητότητα και κέρδη στο ΧΑ

Ισχυρά κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος πάνω από τις 560 μονάδες παρά την υποχώρηση των διεθνών αγορών. Αυξημένη η μεταβλητότητα με την αγορά να ξεκινά ανοδικά, να υποχωρεί και να ανακάμπτει εκ νέου.

Εντονη μεταβλητότητα και κέρδη στο ΧΑ

Πάνω από τις 560 μονάδες με άνοδο 1,7% κινείται ο Γενικός Δείκτης, με την αγορά να ξεκινά ανοδικά, να υποχωρεί και να ανακάμπτει εκ νέου.

Νωριτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Με πωλήσεις και διόρθωση ξεκίνησε η συνεδρίαση στα κύρια ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική η στάση, κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών, καθώς στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις είχαν σημειωθεί υψηλές αποδόσεις.

Το σήμα έχει δοθεί από νωρίτερα, μέσω των futures στην Wall Street, της "βουτιάς" στις ασιατικές αγορές και εδώ και 45' σε Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.

Να σημειωθεί, πως η μεγαλύτερη διόρθωση καταγράφεται στο Λονδίνο, με τον FTSE100 κατά 3,19% στις 5.506 μονάδες. Μικρότερη, συγκριτικά πάντα, στο Μιλάνο, με τον ΜΙΒ χαμηλότερα 1,70% στις 16.945 μονάδες. Σε εκείνο το διάστημα, τα συμβόλαια του S&P500, στη Νέα Υόρκη "έδειχναν" κατά 1,84% χαμηλότερα, από τις 2.422 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, στις διεθνείς αγορές, στο ΧΑ η προσυνεδρίαση ξεκίνησε με μεικτές εντολές. Ενδεικτικά, σε σχετικό βάθος, σε ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια είχαν περαστεί εντολές αγοράς, ενώ σε ΟΤΕ πωλήσεις.

Αυτές, οι ενδεικτικές κινήσεις, μέχρι τις 10.30' , για να ακολουθήσουν και άλλες σε Εθνική, Motor Oil, Mytilineos, Jumbo.

Στις 554,90 και στο συν 0,44% ο ΓΔ, με το πέρασμα των πρώτων εντολών, στις 1.339 με 0,53% ο FTSE25, στις 301,71 με 1,25% ο ΔΤΡ. Ακολούθησε δεύτερη ομάδα εντολών, σε υψηλότερες τιμές, έως 0,63% στις 557 μονάδες για τον ΓΔ.

Αξία συναλλαγών, σε αυτά τα πρώτα 5' , στα 3,6 εκατ. ευρώ. Μένει να φανεί, εάν πρόκειται για προσπάθεια μερικής κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων αποδόσεων θέσεων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v