Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σημείο καμπής το Χρηματιστήριο

Η τάση στις διεθνείς αγορές και οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας καθορίζουν το κλίμα. Η επιχείσηση αντίδρασης για το Γενικό Δείκτη μετά τις «ανάσες» της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε σημείο καμπής το Χρηματιστήριο

Προτελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, μήνα που όλοι μας θα θέλαμε να απωθήσουμε βαθειά στη μνήμη μας.
Με την εβδομάδα να ξεκινά νωρίτερα με κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών, στα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη και Μιλάνο, με χαμηλότερα όμως ποσοστά.

Στο "πράσινο" τα futures στην Wall Street, αλλά σε μικρή άνοδο οι τιμές για τον VIX/CBOE προοιωνίζονται πως οι 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Μαρτίου θα έχουν και μεταβλητότητα και κινήσεις προεξόφλησης, εν όψει του Απριλίου. Στις ευρωπαικές αγορές θα επιχειρηθεί να προεξοφληθεί και η συνέχεια μετά το γερμανικό "nein", οι ενέργειες των δύο στρατοπέδων και η προοπτική επίτευξης ή όχι συμφωνίας. Οι αγορές θα επικροτούσαν μία ενδεχόμενη συμφωνία, μία κοινή προσπάθεια μέσω ενός λ.χ "κορωνο-ομολόγου" και αυτό το γνωρίζουν τόσο τα funds όσο οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών.

Η αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, για τον DAX στην Φρανκφούρτη, η στη συνέχεια απώλεια της με τον δείκτη να υποχωρεί προς τις 9.638 μονάδες επηρέασε, σε κάποιο βαθμό, τις πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα, στο ΧΑ.

Σε σημεία καμπής και οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μετά από μια εβδομαδιαία "ανάσα", που έδωσε ευκαιρίες και για trading κινήσεις και για μερική κατοχύρωση/μείωση θέσεων για αρκετούς εγκλωβισμένους.

Από τις 550,85 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.325,38 ο FTSE25 και στην περιοχή των 335 ο Δείκτης Τραπεζών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v