Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Χάνει τα κέρδη μετά το τραπεζικό «γύρισμα»

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε το χρηματιστήριο καθώς γύρισαν σε αρνητικό έδαφος οι τραπεζικές μετοχές. Πρωταγωνιστής οι δύο «βαρύτερες» μετοχές της αγοράς, ΟΤΕ και Coca Cola. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τίτλοι της Jumbo και της ΔΕΗ.

ΧΑ: Χάνει τα κέρδη μετά το τραπεζικό «γύρισμα»

Ανακόπηκε η ήπιων τόνων αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα μηνύματα μετά από τα στοιχεία-σοκ για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Στο ΧΑ, σε μέτρια επίπεδα ενδιαφέρον, συναλλαγές και διακύμανση δεικτών-μετοχών σε στενά εύρη.

Ενδεικτικό των 10 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, μεταξύ 537,47 και 547,57 μονάδων (ούτε με μοιρογνωμόνιο...), με τον τζίρο σε μεγέθη μικρότερα απ' ό,τι εχθές, και με αρνητική εξέλιξη το πτωτικό «γύρισμα» για τις τραπεζικές μετοχές που οδήγησε σε πίεση και τον Γενικό Δείκτη. Πίεση που εντάθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Αρχικά με τάση ανοδικής διόρθωσης έως τις 335,49 μονάδες, με σχηματισμό «διπλής κορυφής» και διολίσθηση με πέρασμα σε αρνητικό έδαφος λίγο πριν τις 12:00. Προσώρας, επιβεβαιώνεται η Goldman Sachs. Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν το θέμα της «αναλογικότητας» του κλάδου στη διαμόρφωση των δεικτών. Με χρηματιστηριακή αξία, ούτε καν, 4 δισ. και οι 4 συστημικές «βαραίνουν» στη στάθμιση δυσανάλογα της πραγματικής αξίας τους.

Από τη μία, αυτή η καραμπινάτη στρέβλωση, από την άλλη, ενέργειες ακατανόητες όπως αυτή της Κεφαλαιαγοράς (να παρατείνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, την περίοδο δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων) σε συνδυασμό με το ότι σχεδόν 2 χρόνια μετά το «σκάσιμο» του σκανδάλου Folli Follie/Κουτσολιούτσου, η υπόθεση έχει... ξεχασθεί, μόνο στο rebranding (sic) του χρηματιστηρίου δεν συμβάλλουν. Είναι στραβό το κλήμα..., γι' αυτό μας θυμίζω και αυτές τις «λεπτομέρειες».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ίσως να είμαστε στο τέλος της αρχής, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ του Φίλιππου Πανταζή, με ό,τι ενθαρρυντικό μπορεί να σημαίνει αυτό. Κατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού κατά 5 δισ. Σε αυτή την καμπή, η ΕΚΤ παρατείνει την επανεξέταση της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής της, κίνηση που ίσως να έχει τη σημασία της, από εβδομάδα. Στα υπόψη.

Στα της συνεδρίασης, στα συν για τους long η συντήρηση του ενδιαφέροντος για τις δύο «βαρύτερες» μετοχές του ΧΑ.

Στο 3,44% και τα 10,81 η μετοχή του ΟΤΕ, στο 1,04% και τα 19,50 η Coca Cola. Στον μεν ΟΤΕ επανέρχονται οι αγοραστές -μετά την πίεση και λόγω Deutsche Telekom (υποβαθμίστηκε το outlook της από την Goldman Sachs σε ΒΒΒ από ΒΒΒ+, μόλις 2 κλίμακες πάνω από την κατηγορία junk), στη δε CC/3E λόγω αντίδρασης της CC/HBC στο Λονδίνο.

Στα 6,385 με μικρές απώλειες ο ΟΠΑΠ, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Στα 11,33 με 2,63% η Motor Oil και στα 5,30 με 0,95% τα ΕΛΠΕ, απόρροια του συν 10% για την τιμή του αργού.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v