Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υποτονική συνεδρίαση με το βλέμμα στις αργίες

Σε οριακά θετικό έδαφος συντηρείται ο Γενικός Δείκτης, μετά και το κλείσιμο στην αγορά παραγώγων, με τις συναλλαγές να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Πλεονεκτούν οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές. Τα τεχνικά ζητούμενα.

ΧΑ: Υποτονική συνεδρίαση με το βλέμμα στις αργίες

Σε θετικό μεν έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιορίζεται το περιθώριο ανοδικής επαναφοράς για τα futures στη Wall Street.

Στο ΧΑ, σε μία υποτονικού ενδιαφέροντος και ανάλογου τζίρου συνεδρίαση, traders και επενδυτές έχουν ως προτεραιότητα τον συγχρονισμό κατοχύρωσης μέρους των βραχυπρόθεσμων θέσεων και της συντήρησης της ανοδικής τάσης, όπως αυτή εξελίσσεται σε διάστημα μηνός.

Προσπάθεια εμφανής από την αρχή της συνεδρίασης, όπως επίσης, μετά τις 14:00 και σταδιακά από τις 14:15, με γνώμονα τις λιγοστές κινήσεις στην αγορά Παραγώγων. Κλείσιμο μηνός, με μικρές αποκλίσεις στον τρέχοντα μήνα, όπως και στα ΣΜΕ Μαΐου. Κοντά στις τρέχουσες τιμές, στην υποκείμενη αγορά, με τον Γενικό Δείκτη στις 608 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.471 και τον Δείκτη Τραπεζών στις 346 μονάδες.

Αρνητικό «γύρισμα» για τον τραπεζικό κλάδο, με αφορμή το νέο «τσεκούρι» στη στοχοθεσία των μετοχών, από την JP Morgan. Είχε προηγηθεί η υποβάθμιση των προοπτικών/outlook από τη Moody's, ενώ άξιον αναφοράς είναι το ότι η JP Morgan πριν, μόλις, τρεις εβδομάδες, είχε θέσει τον πήχη πολύ υψηλότερα. Δυσανεξήγητες εκθέσεις, για να μην πω κάτι χειρότερο.

Στο 0,6932 η μετοχή της Alpha Bank, με long/σε εβδομαδιαία τάση, εάν «κλείσει» πάνω από το 0,6950 ευρώ. Στο 1,20 με πωλητές η Εθνική, όπως και η Πειραιώς στο 1,2725, με επιθετικότερες ρευστοποιήσεις. Στο 0,3756 η μετοχή της Eurobank.

Στην περιοχή των 1.472 μονάδων ισορροπεί ο FTSE25, καθώς η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται, κατά 1,14%, στα 22,25 ευρώ. Να σημειωθεί πως ο όμιλος θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου 3μήνου 2020, όταν άλλες εισηγμένες θα εκμεταλλευτούν το «παράθυρο» παράτασης δημοσίευσης των μεγεθών τέταρτου 3μήνου 2019 έως τις 30 Ιουνίου. Ακατανόητη η ενέργεια και από την πλευρά των χρηματιστηριακών και εποπτικών αρχών.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, καθώς στον ΟΠΑΠ υπερισχύουν οι πωλητές, στα 6,985 ευρώ και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ οι αγοραστές, στα 11,59 και 2,542 αντίστοιχα.

Συντηρείται το ανοδικό momentum για μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απόρροια και της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για ένα "NewDeal" στον κατασκευαστικό κλάδο, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια.

Κινητικότητα και στον χώρο των επιχειρηματικών συμφωνιών, με θετικό πρόσημο μετά την ανακοίνωση του deal ΣΙΔΜΑ - Μπήτρου και με αρνητικό για την περίπτωση Τεχνικής Ολυμπιακής - Belterra (Ιβάν Σαββίδης). Στο συν 18,75% και το 0,266 η μετοχή της ΣΙΔΜΑ, μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας. Στο μείον 8,95% και το 1,73 ευρώ η μετοχή της Τεχν. Ολυμπιακής και λόγω των σημαντικών ασαφειών που έχει η συμφωνία των Στέγγου - Σαββίδη.

Σε ένα άλλο μέτωπο, στον κλάδο της πληροφορικής και συγκεκριμένα με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τη Singular Logic και όσον αφορά στις εισηγμένες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Quest (σε κοινό σχήμα με εταιρεία συμφερόντων Π. Γερμανού) και στις Profile/Entersoft που διεκδικούν τη Singular Logic.

Κινητικότητα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με προσπάθεια επαναφοράς για Ικτίνο, ΚΡΙ ΚΡΙ, Autohellas, MIG, Κέκροψ κ.α. 

Στα μόλις 20 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 15:20, σε ρυθμό Μεγάλης Πέμπτης, στις 66/39 η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Και από την τεχνική πλευρά, ζητούμενο για τους long ένα «κλείσιμο» του ΓΔ έστω και οριακά πάνω από τις 614/615 μονάδες.

Ενόψει των δύο αργιών (αύριο και Δευτέρα) και της σημαντικής προσεχούς εβδομάδας. Με Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 23 και αξιολόγηση της Standard & Poor's την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v