Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα σενάρια μετά το ράλι

Η ευρεία αντίδραση της εγχώριας αγοράς και οι νέες στοχεύσεις για τους αγοραστές. Η εικόνα στις διεθνείς αγορές και ο κομβικός ρόλος του τραπεζικού κλάδου. Ποιες μετοχές έχουν δώσει σήμα long. Οριακές μεταβολές στο ξεκίνημα.

Χρηματιστήριο: Τα σενάρια μετά το ράλι

Μετά τη χθεσινή θεαματική επιστροφή των long, τι; Στις αγορές, στο ελληνικό χρηματιστήριο. Επιφυλακτικές κινήσεις νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, διάθεση για απορρόφηση των νέων δεδομένων στα ευρωπαϊκά με τα futures στη Wall Street από λίγο υψηλότερα. Νωρίτερα, τα συμβόλαια του S&P500 «έδειχναν» από τις 3.121 μονάδες.

Με προσεκτικές κινήσεις ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο. Ενδεικτικά στις 12.345 με 0,28% ο DAX. Από τις 676,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μετά το χθεσινό 4,46%, τις 1.642,25 με 4,73%ο FTSE25, και τις 377,21 με 7,22% ο Δείκτης Τραπεζών.

Μετά τη χθεσινή θετική αντίδραση της Wall Street στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, φυσιολογική θα μπορούσε να θεωρηθεί μία προσπάθεια εξισορρόπησης, ενδεχομένως και ελεγχόμενης διολίσθησης της αγοράς, προκειμένου να διαμορφωθούν τα νέα/υψηλότερα επίπεδα ισορροπίας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στο χρηματιστήριό μας, θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για την ενδεχόμενη επιβεβαίωση στηρίξεων (για τον S&P500), συνακόλουθα ανάλογης κίνησης στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο ρυθμιστής της τάσης, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, με ζητούμενη για τους long την πειστική υπέρβαση (τουλάχιστον) των 380 μονάδων. Κίνηση που θα αντιστοιχούσε στην προσπάθεια επαναφοράς της αγοράς (του Γενικού Δείκτη) προς τις 690-700 μονάδες.

Για τον κλάδο σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την αύξηση των καταθέσεων το προηγούμενο διάστημα. Κατά 5,88 εκατ. ενισχυμένη η καταθετική βάση του τραπεζικού συστήματος, σε μία συγκυρία που το σύστημα καλείται να λειτουργήσει υποστηρικτικά της προσπάθειας χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, της πραγματικής οικονομίας.

Στο 0,6868 ευρώ η Alpha Bank, στο 1,34 η Εθνική, στο 0,42 η Eurobank και στο 1,5505 ευρώ η Πειραιώς. Με long τάση για πολλές μετοχές του δείκτη και σηματωρούς όπως λ.χ. η Coca Cola HBC, η Motor Oil, η Mytilineos, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ κ.λπ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v