Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοιτά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Το ισχυρό ανοδικό μομέντουμ στις διεθνείς αγορές, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις της Fed, καλούνται να αξιοποιήσουν οι επενδυτές. Πιθανή η κάλυψη ανοιχτών θέσεων στο ξεκίνημα από short traders. Τα κρίσιμα επίπεδα για τους δείκτες.

Κοιτά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Ολική επαναφορά στη Wall Street, ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές και στις ευρωπαϊκές αναμένεται η αποτίμηση της χθεσινής απόφασης της FeD.

Ισχυρά ανοδικό το «άνοιγμα» σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, κατά 0,70% και από τις 3.083 μονάδες τα futures του S&P500 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Στον ρυθμό των διεθνών αγορών και το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση με τις ανατροπές και τη θετική κατάληξη, προπομπό -για ορισμένους- του θεαματικού «γυρίσματος στην «αγορά των αγορών».

Στις 647,98 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με χαμηλό ημέρας τις 630,39 μονάδες. Στις 1.568,01 ο FTSE25, με χαμηλό τις 1.524,48 και στις 351,82 με χαμηλό τις 336,33 μονάδες για τον Δείκτη Τραπεζών.

Με σημεία αναφοράς, στήριξης τις χαμηλές τιμές της χθεσινής συνεδρίασης, συνεκτιμώντας το γεγονός πως η αγορά «γύρισε» ακριβώς από την περιοχή στήριξης των 630 μονάδων (ΓΔ) αλλά και επιμέρους εξελίξεις, μένει να φανεί εάν σήμερα θα σημειωθεί αναστροφή της τάσης.

Με αιφνιδιασμό όσων short προεξοφλούσαν χθες (με τον S&P500 στο μείον 3%) περαιτέρω διόρθωση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στοιχηματίζοντας (μέσω των παραγώγων) για ΓΔ προς τις 605 και 25άρη χαμηλότερα των 1.540 μονάδων.

Ενόψει και της λήξης της σειράς Ιουνίου (και δεύτερο triple witching του 2020), τουλάχιστον με την εικόνα που «έδειχναν» αρκετές θέσεις σε Συμβόλαια του δείκτη. Θα αναγκασθούν ορισμένοι short traders να καλύψουν «ανοιχτές θέσεις» τους, καθώς η κίνηση της FeD να προσθέσει τα εταιρικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων προεξοφλείται πως θα έχει αντίκτυπο και στη Φρανκφούρτη.

Να περιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές κάποια επιπλέον ρηξικέλευθη δράση της ΕΚΤ, δεδομένου ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ως μη επαρκείς τις μέχρι τώρα ενέργειες Κομισιόν και Βερολίνου; Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο, από τη στιγμή και μόνο που καλλιεργεί προσδοκίες.

Περιμένοντας το «άνοιγμα» των ευρωπαϊκών αγορών, η αλλαγή στάσης (κυρίως) των traders ήταν εμφανής. Τουλάχιστον με όσους ενδεικτικά προλάβαμε να μιλήσουμε από πολύ νωρίτερα.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με την ανακοίνωση της συμμετοχής του Αριστοτέλη Μυστακίδη, με 5,14%, στο μ.κ. της Πειραιώς να αιφνιδιάζει -κατά κάποιο τρόπο- θετικά την αγορά. Το αποτέλεσμα, την αποτίμηση αυτής της αναμφίβολα ενδιαφέρουσας επενδυτικής ενέργειας αναμένει με εύλογο ενδιαφέρον η αγορά.

Για τον ΔΤΡ, σημείο αναφοράς είναι οι 380 μονάδες (εκ νέου αντίσταση), με τον μεγαλύτερο τζίρο να πραγματοποιείται στην Alpha Bank. Στο 0,642 με 0,47% η μετοχή.

Στο επίκεντρο οι ΟΤΕ (12,46 με 2,30%), Mytilineos (7,73 με 2,05%), Motor Oil (14,18 με2,46%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,17 με 6,85%) και λόγω εξελίξεων, η Πειραιώς (στο 1,412 με απώλειες 2,69%).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v