Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισχυρά κέρδη και επαναφορά στις 670 για τον ΓΔ

Ανω του 2% η άνοδος στο ΧΑ, που ακολουθεί υψηλότερα τις διεθνείς αγορές, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed. Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, στο +10% η Εθνική, κινητικότητα για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola, Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Ισχυρά κέρδη και επαναφορά στις 670 για τον ΓΔ

Μίνι ράλι στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη FeD. Ισχυρή αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο.

Στον ρυθμό των ομολόγων τους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, traders και επενδυτές έδειξαν από την προσυνεδρίαση τις διαθέσεις τους, που με το άνοιγμα της συνεδρίασης οδήγησε τον Γενικό Δείκτη έως 2,45% υψηλότερα προς τις 665 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να συγκεντρώνει το κύριο μέρος των βραχυπρόθεσμων κινήσεων από την πλευρά των αγοραστών.

Εως τις 370 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, έως τις 1.612 ο FTSE25, με στοχευμένες εντολές σε μετοχές του δείκτη.

Με τον ρυθμό εντολών ταχύτερο απ' ο,τι στη χθεσινή συνεδρίαση και δη στην αρχική σημαντική διόρθωση της αγοράς.

Σε Alpha Bank, ETE, Eurobank ο μεγαλύτερος τζίρος, αλλά με τη μετοχή της Πειραιώς να καταγράφει τη μεγαλύτερη μεταβολή.

Σε ΔΕΗ, Mytilineos, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Motor Oil, Coca Cola/HBC, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, TITC κ.α. μετοχές του δείκτη, η επικέντρωση των επενδυτών.

Με την τάση να παρακολουθεί την αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την εικόνα των futures στη Wall Street, στη νέα «ανάσα» που δίνει στους long η χθεσινή ενέργεια του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σταδιακά σε ικανοποιητικά επίπεδα και με τη... μερίδα του λέοντος στις τραπεζικές μετοχές, η Αlpha Βank διαμορφώνεται στο 0,6676 ευρώ, η Eurobank στο 0,4107, η Εθνική στο 1,30 ευρώ.

Ακολουθεί σε απόσταση, συναλλακτικά, η Πειραιώς αλλά όχι σε απόδοση καθώς αντιδρά προς το 1,50 ευρώ.

Υψηλότερα ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με βοήθειες από το Λονδίνο για τον τίτλο της Coca Cola/HBC. Στα 23,46% με 3,44%, επηρεάζει τη διαμόρφωση του δείκτη.

Με αγοραστές για την πλειονότητα των blue chips αλλά και με ένα ευρύ μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό να διαμορφώνεται με θετικό πρόσημο.

Στα 3,456 η μετοχή της ΔΕΗ, στα 8 της Mytilineos, στο 1,17 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 14,39 της Motor Oil, στα 8,715 του ΟΠΑΠ.

Στις 62/11 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στα 6,8 εκατ. ο τζίρος, με τη συμπλήρωση των πρώτων 30' της συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v