Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος γυρνά ο Γενικός Δείκτης, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης την καθίζηση του τζίρου, σε ευθυγράμμιση και με την τάση στις αγορές. Υπεραποδίδουν οι τράπεζες έναντι των blue chips. Πτώση για Τιτάνα, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ.

Αρνητικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί traders και επενδυτές στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από τα κύρια χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα συνεδρίασης, η θεαματική μείωση συναλλαγών και τζίρου, τόσο σε Φρανκφούρτη όσο και σε Παρίσι.

Ανάλογη εικόνα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αισθητά περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα και ανάλογο τζίρο.

Για «κουμπωμένους» επενδυτές έκαναν λόγο χρηματιστές, αποδίδοντας αυτή τη στάση στην αναζωπύρωση εστιών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ενώ παραπέμπουν και στην εύλογη αναμονή, ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις αιτημάτων επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, αργότερα το μεσημέρι. Ενδεικτική και η χωρίς κατεύθυνση τάση των futures στη Wall Street, με τον S&P500 από 0,14% χαμηλότερα και τις 3.102 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, τζίρος από τις παλιές «άνυδρες» συνεδριάσεις, χωρίς σημαντική συμμετοχή των επενδυτών.

Στα μόλις 4 εκατ. η αξία των συναλλαγών νωρίτερα, στο στενό εύρος των 669,72-671,60 μονάδων, με 120 μετοχές χωρίς μεταβολή τιμής και μόλις για 2 μετοχές σημαντική δραστηριότητα (Alpha Bank, Eurobank).
Στις 383,35 μονάδες, με θετικό πρόσημο ο τραπεζικός δείκτης, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πάνω από το σημείο αναφοράς. Κάτι ανάλογο είχε καταγραφεί και στο διήμερο Τετάρτης 10-Πέμπτης 11 Ιουνίου, για να «γυρίσει» στη συνέχεια.

Πάντως με τόσο περιορισμένες τις συναλλαγές, μέτρια την κίνηση από αγοραστές & πωλητές, η εικόνα της πρώτης ώρας δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτική.

Σε αναμονή -ενδεχομένως για την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ-, χωρίς σαφή ένδειξη κατεύθυνσης.

Στις 1.630 μονάδες, οριακά σε θετικό έδαφος ο FTSE25, με άξιο αναφοράς την κατακόρυφη μείωση του τζίρου στις μετοχές των Coca Cola/HBC και ΟΤΕ.

Αναλυτικότερα στον τραπεζικό κλάδο: Αlpha Βank στο 0,6938 με αγοραστές, Eurobank στο 0,422 οριακά με αγοραστές, Εθνική στο 1,354 οριακά με πωλητές και στο 1,655 η Πειραιώς με αγοραστές.

Από τις μετοχές του δείκτη, σχετική κινητικότητα για ΟΠΑΠ (8,89), ΟΤΕ (12,22), Mytilineos (7,95), ΔΕΗ (3,70), Motor Oil (14,60).

Στις 35/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v