Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Πάνω από τη ζώνη των 640 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές και απώλειες για τον τίτλο της Πειραιώς. Πιέσεις για Coca Cola. Σταθεροί οι αγοραστές σε ΓΕΚ Τέρνα και Lamda Development.

Επιμένει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Διορθώνουν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προς τις 650 μονάδες επιμένει με θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τεχνικά προβλήματα η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, μεικτές τάσεις για τα futures στη Wall Street, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο στο ελληνικό χρηματιστήριο υπερισχύουν, μέχρι τώρα, οι αγοραστές.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια μεγέθη, κατά τι καλύτερα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Σημαντικό μέρος του τζίρου πραγματοποιείται μεν στις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο από την αρχή της συνεδρίασης σήμερα είναι εμφανής η διασπορά μέρους του βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ενδιαφέροντος προς μια μεγαλύτερη ομάδα μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένων επιλεκτικά από τη μεσαία κατηγορία.

Στις 643 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με «μοχλό» τον τραπεζικό δείκτη που υπεραποδίδει σε σχέση με την αγορά και τον FTSE 25, στα επίπεδα των 370 μονάδων ο ΔΤΡ έναντι των 1.553 μονάδων του 25άρη. Επί της ουσίας όμως, η αγορά σε επίπεδο δεικτών δεν διαφοροποιείται από την εικόνα συσσώρευσης που παρουσιάζει τις τελευταίες τέσσερις και με αυτήν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Από τον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στο 1,27 ευρώ, της Alpha Bank στο 0,6704 ευρώ. Από τις μετοχές του δείκτη, στον ΟΤΕ συναλλαγές γίνονται στα 12 ευρώ, στον ΟΠΑΠ στα 8,47 ευρώ και στα 3,4740 για τη μετοχή της ΔΕΗ. Στα 22,06 ευρώ η μετοχή της Coca Cola, που χρήζει προσοχής ειδικά για την αυριανή συνεδρίαση. Από τις άλλες μετοχές του δείκτη, η Motor Oil είναι στα 12,60 ευρώ και η Μυτιληναίος στα 7,38 ευρώ.

Σταθεροί από την αρχή της συνεδρίασης οι αγοραστές στη μετοχή της Lamda Development, ενώ ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ειδικότερα για την τελευταία, σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφών για το εταιρικό ομόλογο, ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, με τα διαθέσιμα χθεσινά στοιχεία να παραπέμπουν σε θεαματική συμμετοχή της «λιανικής επενδυτικής», του retail, με την προσφορά να καλύπτει το ύψος της έκδοσης, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των εγγραφών για λογαριασμό των θεσμικών επενδυτών. Χρηματιστηριακές πηγές υπολογίζουν πως το επιτόκιο της έκδοσης θα διαμορφωθεί πέριξ του 2,7%, ικανοποιητικότατο από κάθε άποψη, δεδομένης της συγκυρίας και του ύψους της έκδοσης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v