Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρίσκει στήριξη στις 620 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, ευνοούνται οι κινήσεις stock picking από τους επενδυτές. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, ξεχωρίζει η Eurobank. Πιέσεις για Coca Cola, κέρδη για ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Jumbo.

Βρίσκει στήριξη στις 620 μονάδες το Χρηματιστήριο

Συντήρηση δυνάμεων, με μερικό «κλείδωμα» θέσεων στα ευρωπαϊκά, οριακές διακυμάνσεις και επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή Φρανκφούρτη, Μιλάνο για την επόμενη βραχυπρόθεσμη κίνηση της Νέας Υόρκης, με χρηματιστηριακούς δείκτες και συμβόλαια σε υψηλά επίπεδα.

Στις 12.816 (-0,44%) ο DAX, στις 19.195 (0,04%) ο ΜΙΒ, την ώρα που στη Wall Street τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε οριακή διόρθωση, από τις 3.342 μονάδες. Με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ένα μικρό -έστω- θετικό «γύρισμα» στα συμβόλαια του δείκτη να σηματοδοτήσει αναστροφή της τάσης και για τις αγορές στην Ευρώπη.

Ακριβώς αυτό το κλίμα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν -όσο αυτό είναι δυνατόν βέβαια- οι long στο χρηματιστήριό μας και αφού μέχρι τώρα η αγορά δείχνει να βρίσκει στηρίξεις στην περιοχή των 620 μονάδων.

Με την περιοχή των 300-305 μονάδων βραχυπρόθεσμα στήριξη για τον τραπεζικό δείκτη, οι traders έχουν την ευχέρεια να κινηθούν ενεργότερα στα blue chips. Συνακόλουθα τα εγχώρια επενδυτικά σχήματα, με παρουσία σε εισηγμένες της μεσαίας/χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Τα αποτελέσματα εμφανή από την αρχή της συνεδρίασης τόσο με τη συναλλακτικότητα συγκεκριμένων μετοχών-σηματωρών (ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.) όσο με την είσοδο στη σχετική κατάταξη τίτλων όπως λ.χ. ο ΑΔΜΗΕ ή η Intracom (από τον FTMidCap).

Στο πλαίσιο του stock picking είναι λογικό να αναζητώνται οι καλύτερες δυνατές επιλογές, που αυτές μπορεί να σηματοδοτούνται είτε από την ανάληψη του market making (ενδεικτικά Eurobank Equities σε ΑΔΜΗΕ) είτε από την ανακοίνωση ικανοποιητικών οικονομικών μεγεθών 6μήνου (Intracom).

Θα έλεγε κάποιος πως αυτές είναι και από τις λιγοστές ενεργές κινήσεις που υλοποιούνται στο χρηματιστήριό μας, σε μία μακρά περίοδο «ξηρασίας» του και επενδυτικής περιθωριοποίησής του.

Στα επιμέρους, ο ΑΔΜΗΕ ξεχωρίζει σήμερα από τη μεγάλη και η Intracom από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με συναλλαγές στα 2,31 (5%) και 0,71 (8,56%) αντίστοιχα.

Συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές σε ΟΤΕ (12,60), ΟΠΑΠ (8,055), Mytilineos (9,045), Τέρνα Ενεργειακή (11,16).

Από τις τραπεζικές, με θετικό πρόσημο μόνο η Eurobank (0,368), σταθερά πιο αδύναμη -διαγραμματικά- η Alpha Bank (0,5124).

Στα blue chips κρατά το βραχυπρόθεσμο long για τη Viohalco (2,49), την Jumbo (14,77), σε αντίθεση με τη ΜΟΗ που «χάνει» και τα 10 ευρώ.

Στις 41/47 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τζίρο μόλις 15,8 εκατ. λίγο πριν τις 14:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v