Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση... εξισορρόπησης στο Χρηματιστήριο

Προσεκτικές κινήσεις, με τον Γενικό Δείκτη σε οριακά αρνητικό έδαφος, παραμένοντας στο «κυνήγι» των 600 μονάδων. Στις τραπεζικές μετοχές και δη στην Πειραιώς η προσοχή, μετά το χθεσινό sell off. Τα σινιάλα από τις διεθνείς αγορές.

Επιχείρηση... εξισορρόπησης στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, διστακτικό το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με προσπάθεια αντίδρασης ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, που μετά τα πρώτα 30' «γύρισε» σε μικρή διόρθωση, καθώς οι ανησυχίες για Covid-19/οικονομία πληθαίνουν. Παράλληλα οι προειδοποιήσεις SSM για τις αντοχές του ευρωbanking εύλογο είναι να εντείνουν τον προβληματισμό.

Αυτά και ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ, που πλέον αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον για το τι θα ανακοινώσει η επικεφαλής Λαγκάρντ.

Σε οριακά θετικό « άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη, με ενδεικτικό το 0,08% από τις 3.395 μονάδες του S&P500. Σε αυτό το περιβάλλον διεθνώς, στο ΧΑ traders και επενδυτές δεν έχουν και πολλά περιθώρια κινήσεων, σε μία αγορά που ούτως ή άλλως είχε πάρει κλίση για χαμηλότερα, προτού επιβαρυνθεί το κλίμα σε Ευρώπη, Wall Street.

O τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο και δη η Πειραιώς, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις.

Από τις 254,58 μονάδες το «άνοιγμα» για τον ΔΤΡ, από το 0,752 ευρώ για τη μετοχή της Πειραιώς. Με το κύριο μέρος των πρώτων εντολών προφανώς στην Πειραιώς αλλά και σε Alpha Bank, Eurobank.

Δευτερευόντως σε τίτλους των Motor Oil, Coca Cola, Mytilineos, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και Cenergy, Aegean, ΟΠΑΠ.

Στα 2 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στα πρώτα 15' της συνεδρίασης, με εμφανή την προσπάθεια για εξισορρόπηση της κατάστασης, κατ' αρχάς στον κλάδο αιχμής των ημερών αλλά και ευρύτερα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v