Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σε επαφή με τις 700 μονάδες

Διατηρούν το πλεονέκτημα οι long στην εγχώρια αγορά παρά τις διαθέσεις αποκομιδής κερδών από τους βραχυπρόθεσμους. Ξεχωρίζει για μια ακόμη συνεδρίαση η Πειραιώς, πιέσεις για Coca Cola, αξιόλογα κέρδη και για ΟΤΕ, Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Σε επαφή με τις 700 μονάδες

Σε μερική κατοχύρωση θέσεων προχωρούν traders και επενδυτές στα ευρωπαϊκά, ανάλογα ενεργούν και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετά τη χθεσινή, νέα αντίδραση των αγορών, σήμερα είναι η σειρά του περάσματος από το «ταμείο».

Αφορμή, σύμφωνα με αναλυτές, το μπλοκ Βουδαπέστης και Βαρσοβίας στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 καθώς και στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Αφορμής δοθείσης, συμπληρώνουν για τη μικρή διόρθωση, που για τον DAX φτάνει έως τις 13.110 μονάδες. Από λίγο χαμηλότερες τιμές και τα futures στη Wall Street, μετά τα χθεσινά νέα ιστορικά υψηλά.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο χρηματιστήριό μας οι long διατηρούν το πλεονέκτημα, δίνοντας ωστόσο χώρο στους short να κινηθούν λίγο χαμηλότερα.

Ενδεικτικά, για τον Γενικό Δείκτη, οι πρώτες εντολές πέρασαν στις 692,18 μονάδες, συνεχίζοντας έως τις 693,22, για να διολισθήσει νωρίτερα έως τις 687,55 μονάδες. Στις 685-682 μονάδες ένα αποδεκτό εύρος επιβεβαίωσης της τεχνικότητας της όλης κίνησης, όπως αυτή εξελίσσεται από τις 590 μονάδες και πάνω.

Συναλλαγές λιγότερες απ' ό,τι χθες -στο ίδιο διάστημα- αλλά μακράν περισσότερες από τον μέσο όρο δύο εβδομάδες πριν. Ηδη στο, σχεδόν, 1/3 του συνολικού μέσου τζίρου, με διαφοροποιό στοιχείο την επάνοδο των τραπεζικών στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Υπολογίζοντας από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας μέχρι σήμερα, είναι προφανές πως στην αγορά μπαίνει χρήμα σε όλη την έκταση της ανοδικής διόρθωσης από τις 590 και έως 100 μονάδες υψηλότερα. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα, με πρώτο ορόσημό μας την Παρασκευή, λήξη μηνός Νοεμβρίου στα Παράγωγα.

Νέα χρήμα, που με σταθερές εντολές σε τραπεζικές και blue chips επαναφέρει την αγορά στο «πράσινο», λίγο πριν τις 11:30, με τον ΟΤΕ, την Πειραιώς, τη Motor Oil να οδηγούν τον FTSE25 στις 1.647 και τον ΔΤΡ στις 356 μονάδες.

Σε Alpha Bank, OTE, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, Motor Oil, Aegean, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Mytilineos, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α. να συμπληρώνουν τη σχετική κατάταξη.

Στο 0,8674 με 4,76% η Πειραιώς, στα 12,63 με 1,25% ο ΟΤΕ, στα 10,83 με 1,12% η ΜΟΗ, στα 4,60 με 2,35% η Aegean.

Με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 14,8 εκατ. ενώ σε 57 μετοχές υπερίσχυαν οι αγοραστές, έναντι 31 όπου το πλεονέκτημα διατηρούσαν οι πωλητές.

AVE, Pasal, AVAX, ΚΛΜ, MIG με ποσοστό μεγαλύτερο του 2%.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v