Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση εντός... πλαισίου στο Χρηματιστήριο

Υποχωρεί προς τις 810 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υπό το βάρος των πιέσεων στις διεθνείς αγορές. Στις τραπεζικές μετοχές οι μεγαλύτερες απώλειες. Επιμένουν σε υψηλότερα επίπεδα Σαράντης, Ελλάκτωρ, Mytilineos.

Διόρθωση εντός... πλαισίου στο Χρηματιστήριο

Κινήσεις με το βλέμμα στα... μετόπισθεν, σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Στην επιβεβαίωση (ή όχι) των στηρίξεων, που σε βραχυπρόθεσμη (εβδομαδιαία) προσέγγισή μας
χρήζουν αναφοράς.

Η αφορμή δόθηκε από το χθεσινό «ξεπούλημα» στη Νέα Υόρκη, επηρεάζοντας ελάχιστα τις αγορές της Ασίας, λιγότερο της Ευρώπης, αλλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών δίνει πλεονέκτημα στους short να πιέσουν την
αγορά χαμηλότερα των 810 μονάδων. Στις 803 μονάδες είναι μία σημαντική στήριξη για τον ΓΔ, θα τη δούμε στην εξέλιξη της συνεδρίασης. Συνεκτιμώντας την αυριανή αργία (σε μας) και τη σημερινή αναμέτρηση στην Τζόρτζια (στις ΗΠΑ).

Με συναλλαγές αξίας 5,5 εκατ. στα πρώτα 30', ο ΓΔ διορθώνει 1,49%, με τον FTSE25 κατά 1,62% χαμηλότερα στις 1.933 και τον ΔΤΡ με 2,32% στις 513,82 μονάδες.

Ειδικότερα για τον τραπεζικό κλάδο, είχαν διαφανεί -από χθες- η αδυναμία, η μη διάθεση για άμεση συνέχιση της αντίδρασης και συγκεκριμένα με «κλείσιμο» για τον κλαδικό δείκτη υψηλότερα των 540 μονάδων. Προέκυψε και η αφορμή της Πειραιώς, για να γίνουν πιο εμφανή τα μηνύματα.

Στο 0,936 (-1,87%) η Alpha Bank, στα 2,21 (-2,73%) η Εθνική, στο 0,595 (-1,98%) η Eurobank και διορθώνοντας 1,85% στο 1,218 ευρώ η Πειραιώς.

Προς τους short η ευρύτερη εικόνα της αγοράς, με μόλις 3 μετοχές του δείκτη (Mytilineos, Sarantis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ) με θετικό πρόσημο και άλλες 2 (ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή) χωρίς μεταβολή τιμής.

Στις 1/2 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τους long να απορροφούν μέρος της προσφοράς σε μία απόλυτα εναρμονισμένη τεχνικά διόρθωση, αφορμή για διαμόρφωση των τιμών λίγο χαμηλότερα.

Πρακτικά όσο κρατούν οι 803 μονάδες για τον ΓΔ, οι διορθώσεις αυτές λειτουργούν περισσότερο ως σημεία εισόδου στην αγορά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v