Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις πάνω από τις 800

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στο επίκεντρο και αγορές σε Εθνική και Alpha Bank. Ανοδικά κινούνται Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Κινητικότητα στα μεσαία, σε νέο υψηλό η μετοχή της Profile.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις πάνω από τις 800

Επιφυλακτικές οι κινήσεις των traders από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα.

Με το βλέμμα και προς την Νέα Υόρκη, και την επικείμενη- για μεθαύριο- ανακοίνωση από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ του νέου πακέτου (υπό) στήριξης της οικονομίας.

Οριακά θετικά τα futures στην Wall Street, ενδεικτικά της διστακτικότητας των ημερών, τάση που μεταφέρεται από Ασία μέχρι Ευρώπη. Νωρίτερα, στην Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφωνόταν στις 13.950 μονάδες.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε μία, κατ' αρχήν, προσπάθεια από την πλευρά των long με "άνοιγμα" της συνεδρίασης από τις 800,87 με κίνηση προς λίγο υψηλότερα. Προσπάθεια, με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, ενθαρρυντική ένδειξη την επαναπροσέγγιση των 487 μονάδων, με αγορές σε Εθνική και Alpha Bank. Σταδιακά ακολούθησαν αγοραστές και σε συγκεκριμένα blue chips, με τον δείκτη στις 1.910 μονάδες.

Διερευνητικά τα πρώτα 30-35' με αξία συναλλαγών 4,9 εκατ., μεγαλύτερη σε Εθνική, Alpha Bank και σε Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Mytilineos, Motor Oil, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, Jumbo, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή, Profile.

πωλητές σε Eurobank, με αγοραστές σε Πειραιώς, μένει να βρεθούν οι ισορροπίες για τα τραπεζικά χαρτιά, τον κλάδο-"κλειδί".

Θετικό το ξεκίνημα της πρώτης ομάδας, Εθνικής- Alpha Bank με επαναφορά προς τα 2,017 και 0,865 ευρώ με αγοραστές σταθερούς, έως 2,25%, νωρίτερα.

Μεικτές τάσεις για μετοχές-σηματωρούς, με ενθαρρυντική την διάθεση επαναφοράς των Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ μένει να φανεί εάν μπορεί να συντηρηθεί στην συνέχεια της συνεδρίασης.

Κινητικότητα και στη μεσαία κατηγορία, με σηματωρούς όπως η Profile να δίνουν τάση. Σε νέα υψηλά, νωρίτερα, η μετοχή στα 5,40 ευρώ.

Στις 44/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Μεγαλύτερη απόδοση για Βιοκαρπέτ, Ιλυδα, MIG, CairoMezz, Profile, Qual, Πετρόπουλο, Attica Bank, EpsilonNet, Πλαστικά Θράκης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v