Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στις 800 μονάδες

Λίγο υψηλότερα από το κρίσιμο ορόσημο κινείται ο Γενικός Δείκτης, με πονταρίσματα σε τράπεζες και blue chips, αλλά και κινήσεις κλειδώματος θέσεων. Κέρδη για Εθνική και Alpha, αλλά και για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean.

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στις 800 μονάδες

Με άνοδο τα ευρωπαϊκά, με αγορές πάνω από τις 805 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στον απόηχο της ορκωμοσίας Μπάιντεν, οι long έχουν προβάδισμα έναντι των short. Από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο και από νωρίς σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, με την Αθήνα να ακολουθεί.

Από τις 805,27 μονάδες το «άνοιγμα» της συνεδρίασης (*), με τους αγοραστές να έχουν προϊδεάσει από την προσυνεδρίαση, για τις διαθέσεις τους.

Σε τραπεζικές και blue chips/μετοχές-σηματωρούς οι πρώτες εντολές, με αποτέλεσμα η εκκίνηση για τον ΔΤΡ με μικρό ανοδικό κενό -από τις 508,39 μονάδες- και τον FTSE25 προς τις 1.930 μονάδες.

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εντολών στα πρώτα 35' της συνεδρίασης, με το ΧΑΑ να υπεραποδίδει -κατά τι- έναντι Φρανκφούρτης, Παρισιού. Ηδη στο χρηματιστήριό μας μετράμε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις -κατά κάποιον τρόπο- αυτόνομης πορείας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και ενόψει της αυριανής αξιολόγησης από τον οίκο Fitch.

Στις τραπεζικές η εστίαση των επενδυτών, τουλάχιστον μέχρι τις 11:05, στάση που αποτυπώνεται τόσο συναλλακτικά όσο και στο εύρος διακύμανσης των μετοχών.

Σε Εθνική και Alpha Bank οι περισσότερες εντολές, από την πλευρά των αγοραστών, με λίγες πωλήσεις σε Eurobank και Πειραιώς.

Στα 2,181 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στα 2 δισ. η αποτίμηση του Ομίλου, όλο και πλησιάζει τη Eurobank.
Στο 0,60 με αποτίμηση στα 2,2 δισ.

Με επανενεργοποίηση λίγων πωλητών, μετά το 30λεπτο, η αγορά διολισθαίνει, χωρίς ωστόσο να χάνεται η φορά των ΓΔ και FTSE25. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των (ημερήσιων) στηρίξεων, ενόσω κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμες θέσεις. Κάτι που παρατηρήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, από τις 12:45 και μετά, με χρηματιστές να το αποδίδουν σε πωλήσεις (κυρίως) εγχώριων θεσμικών.

Στα 13,02 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, θεαματικό το ξεκίνημα για την Aegean, από τα 5,18 αλλά με διολίσθηση προς τα 4,95, όπως και στον Ελλάκτωρα, από το 1,593 στο 1,546 ευρώ.

Στα 12,46 με μικρή υπερίσχυση των πωλητών η Mytilineos, στα 14,16 για την Τέρνα Ενεργειακή.

Ωστόσο παραμένουν οι αγοραστές σε ΔΕΗ (7,29), ΟΤΕ (13,04), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (7,40), ενώ στη Lamda βγαίνει αντίδραση στα 6,99, μετά τις χθεσινές απώλειες.

Στις 48/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 104 χωρίς μεταβολή.

(*) με αρκετά τεχνικά προβλήματα, σε αρκετές πλατφόρμες παρακολούθησης της ροής της συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v