Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πλεονέκτημα κινούνται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Επιστροφή στην πτώση για την εγχώρια αγορά, μετά την ολική ανατροπή της χθεσινής συνεδρίασης. Βαρίδι η εικόνα των διεθνών αγορών και των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, σε ποιες μετοχές επικεντρώνεται η προσοχή.

Με πλεονέκτημα κινούνται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Με σημαντική διόρθωση το ξεκίνημα της συνεδρίασης, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα futures στη Wall Street να παραπέμπουν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα και την κατάσταση στο υγειονομικό μέτωπο στην Ευρώπη βαρύ, οι αγορές δεν θα μπορούσε να έχουν διαφορετικό άνοιγμα. Ωστόσο, προετοιμασμένοι (κυρίως) οι traders για ακόμη μία συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας, η συνέχεια θα μπορούσε να κρύβει εκπλήξεις, και προς τη μία και προς την άλλη πλευρά.

Τελευταία συνεδρίαση για έναν «κόκκινο» για το ΧΑ Ιανουάριο, με τους πωλητές να έχουν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, διαμορφώνοντας -έτσι- αρκετά χαμηλότερες τιμές/φθηνότερες αποτιμήσεις, που μένει να φανούν εάν θα είναι σημεία στήριξης, για τον Φεβρουάριο ή οι νέες αντιστάσεις μας.

Από τις 749,36 οι πρώτες εντολές, με τον ΓΔ γρήγορα να γλιστρά προς τις 742,24 μονάδες, σημείο όπου έγιναν κάποιες αγορές, σχεδόν παράλληλα με το μικρό «γύρισμα» του DAX και τη μείωση της αρνητικής μεταβολής στα συμβόλαια του S&P500.

Ωστόσο, χρήζει αναφοράς πως ο ρυθμός εντολών, η ταχύτητα/ποσότητα ουδεμία σχέση έχουν με το αντίστοιχο χθεσινό ξεκίνημα, που είχε πολλά χαρακτηριστικά ξεπουλήματος. Θα δούμε στη συνέχεια πώς θα διαμορφωθεί η τάση σε επιμέρους «βαριά» χαρτιά, καθώς στα πρώτα 30' δίνονταν «μάχες» πωλητών vs αγοραστών σε ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Sarantis, Jumbo, ΑΔΜΗΕ κ.α.

Στην περιοχή των 1.770-1.775 ο FTSE25, στις 445 ο ΔΤΡ, αλλά με τον ΟΤΕ στα 12,08 (-0,25%), την Jumbo στα 12,96 (1,25%), την ΤΕΝΕΡΓ στα 13,82 (0,14%), τη ΔΕΗ στα 6,75 (-0,74), τη Mytilineos στα 11,77 (-0,68%), τον Fourlis στα 3,82 (0,79%).

Ενα πρώτο 35λεπτο, με τζίρο 5,2 εκατ. και το «κλειδί» της τάσης, σήμερα, ενδεχομένως σε «βαριά χαρτιά» όπως ο ΟΤΕ, η Mytilineos, η Jumbo ή οι Motor Oil, TITAN, Τέρνα Ενεργειακή.

Χθες, η ανατροπή ήρθε από τα τραπεζικά και δη το δίδυμο Εθνικής - Alpha Bank.

Σήμερα;

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v