Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανευρες κινήσεις για τον Γενικό Δείκτη

Οριακά υψηλότερα επιχειρεί να κινηθεί η εγχώρια αγορά αλλά με υποτονικές συναλλαγές. Η προσοχή των επενδυτών και στην έκδοση του 10ετούς. Η κίνηση του τραπεζικού δείκτη και σε ποιες μετοχές εστιάζεται το ενδιαφέρον.

Χρηματιστήριο: Ανευρες κινήσεις για τον Γενικό Δείκτη

Με μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά, με μικρό θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το «άνοιγμα» του βιβλίου προσφορών για την έκδοση του 10ετούς με αυξημένο -ήδη- το επενδυτικό ενδιαφέρον από τα ξένα σπίτια, δείχνει να είναι η αφορμή της προσεκτικής διαφοροποίησης της αγοράς μας έναντι των διεθνών.

Το επιτόκιο αρχής, κοντά στο 0,9%, είναι ιστορικό χαμηλό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει αναφορικά με την εμπιστοσύνη των αγορών προς το «ελληνικό χρέος», την προοπτική στη δύσκολη συνέχεια.

Από τις 762,54 μονάδες το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με «ουρά» πωλήσεων (κυρίως) σε τραπεζικά και αρκετά blue chips, προσφορά που πίεσε μέχρι τις 759,96 μονάδες. Σημείο που ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς, πρώτα σε Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και σταδιακά σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, για να ακολουθήσουν Motor Oil, Fourlis, Jumbo και Πειραιώς -η πρώτη από τον κλάδο που «γύρισε» οριακά σε θετικό πρόσημο.

Ετσι ο ΔΤΡ κυμάνθηκε στις 449,41-455,93 και ο FTDSE25 μεταξύ 1.808,30-1.827,62 μονάδων, προϊδεάζοντας για μία ενδιαφέρουσα συνέχεια, με «μάχες» short vs long σε διάφορα μέτωπα.

Σε Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Mytilineos και ΕΛΛΑΚΤΩΡ η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, με τις Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ να συμπληρώνουν τη 10άδα. Μεικτές τάσεις, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών σε Εθνική, Αlpha Bank, με πλεονέκτημα των αγοραστών στην πλειονότητα των blue chips. Ενδεικτικά, στα 12,37 (0,34%) ο ΟΤΕ, στα 12,28 (0,12%) η Motor Oil, στα 13,16 (1,23%) η Jumbo, στα 14,12 (0,86%) η Τέρνα Ενεργειακή.

Στα 3,5 εκατ. ο τζίρος, με τη συμπλήρωση των πρώτων 35' και στις 43/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(σ.σ. συνεχής παρακολούθηση και ροή πληροφοριών, στον Εκηβόλο).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v