Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Ηπια ανοδική κίνηση για τον ΓΔ. Τα νέα ρεκόρ στις διεθνείς αγορές αποτελούν καύσιμο για τους long, που διατηρούν τον έλεγχο της τάσης. Η επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς, το discount των τραπεζικών μετοχών και η σταδιακή αύξηση των συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Μεικτές τάσεις, για τους κύριους δείκτες, στη Νέα Υόρκη.

Σκληρά ερωτήματα από την κατάρρευση του fund Archegos, από τη μία, προσδοκίες από το νέο πακέτο
στήριξης που προωθεί η Ουάσιγκτον, «τσιμπάει» στο 1,71% η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ.

Και νωρίτερα, τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε οριακά θετικό άνοιγμα από τις 3.960 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι συνέπειες της πανδημίας, των «απαγορευτικών» και της προοπτικής σταδιακής επαναφοράς των οικονομιών είναι στο προσκήνιο. Στις 14.817 μονάδες ο DAX, στα 17,155 ευρώ η Deutsche
Telekom με 1,66%, επηρεάζοντας ανάλογα τον «δικό μας» ΟΤΕ.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αγοραστές εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της αγοράς, ανεβάζοντας
τον ΓΔ στις 862,83 μονάδες, τον FTSE25 στις 2.078,36, τον ΔΤΡ στις 549,91 και τον FTMidCap στις 1.219,39 μονάδες.

Με αυξημένες συναλλαγές η χθεσινή νέα αντίδραση στην αγορά, διαμορφώνοντας υψηλότερες αποτιμήσεις, όπως από νωρίς μετρά σχετικά ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Σε νέα υψηλά ΓΔ και FTSE25, με discount 4% ο ΔΤΡ, όπως σημειώνουμε, σήμερα, στον Εκηβόλο και το ενθαρρυντικό -για τους long- είναι το δεύτερο σερί θετικό «κλείσιμο» σε μηνιαία μέτρηση, μετά τον Φεβρουάριο.

Στην αγορά είναι σε εξέλιξη ανοδική διόρθωση από τα τοπικά «χαμηλά» του Ιανουαρίου, με αρχικά αναστροφή τον Φεβρουάριο και επιβεβαίωση της long φοράς τον Μάρτιο.

Σε αυτή την τάση τοποθετούνται, σταδιακά, όλο και περισσότεροι traders και επενδυτές, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σταθερή -πλέον- ενισχυμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Προτελευταία συνεδρίαση μηνός Μαρτίου, με τον τραπεζικό κλάδο-κλειδί στο προσκήνιο, όπως και τα επιμέρους σε εισηγμένες της μεγάλης-μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στα επιμέρους, για σήμερα, η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρατείνει -κατά ένα μήνα- τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v