Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος μετά... τζίρου στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 880 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο αλλά και πέντε blue chips να βλέπουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Πάνω από το 1 ευρώ η Alpha Bank, με άνοδο σχεδόν 5%, μόχλευση στα «μεσαία».

Ανοδος μετά... τζίρου στο Χρηματιστήριο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση για τους long.

Από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, με την τάση να φτάνει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σε νέα υψηλά ο DAX, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη και στα καθ΄ημάς, με αγορές ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Από τις 879,07 μονάδες για τον ΓΔ, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει σε σχέση με τα blue chips, ενώ άμεση είναι η ανταπόκριση και από τις χαμηλότερες κατηγορίες του ταμπλό.

Εως τις 885 μονάδες η κίνηση για τον ΓΔ, με την υπέρβαση των 890 κατ' αρχάς ζητούμενο για τους αγοραστές, προκειμένου να ισχυροποιηθεί το ενδεχόμενο των 900 plus μονάδων σε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς.

Αυξημένες συναλλαγές, ταχύς ρυθμός εντολών και τζίρος 12 εκατ. (στα πρώτα 30') παραπέμπουν σε ενεργή παρουσία «ισχυρών χεριών» αλλά και βραχυπρόθεσμων παικτών.

Επίκεντρο, κυρίως για τους traders, ο τραπεζικός κλάδος, με τις εξελίξεις στην Πειραιώς να διαμορφώνουν στάση και τάση. Ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης, με την αγορά να επιχειρεί να προεξοφλήσει τις αποφάσεις της διοίκησης. Ες αύριον τα σπουδαία, καθώς σήμερα -προσώρας- σε Πειραιώς και Alpha Bank, ETE, Eurobank κυριαρχούν trading εντολές.

Επαναφορά, για την Alpha Βank πάνω από το 1 ευρώ με 4,86%, με Εθνική και Eurobank να ακολουθούν συναλλακτικά. Στα 2,529 και 0,7752 ευρώ αντίστοιχα, με τα δεύτερα να συνιστούν «υψηλό 52 εβδομάδων» για τον τίτλο της Eurobank.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ (στα 9,12 ευρώ), στο 0,433 η Πειραιώς και Lamda Development (7,74), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (10,48), ΟΠΑΠ (11,98), ΕΥΔΑΠ (7,90) να ακολουθούν.

Νέα υψηλά 52 εβδομάδων για Lamda, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, όπως και για Mytilineos (14,20), TITAN (16,34) που έπονται, από τις μετοχές του δείκτη.

Ανάλογη μόχλευση και στα μεσαία, με Intracom, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΤΟΝ, Πλαίσιο, ΕΥΑΘ να ξεχωρίζουν.

Στις 73/20 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με «νέα υψηλά» για 22 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v