Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες πιέσεις ενόψει τέλους τριμήνου

Κλείδωμα μικρού μέρους θέσεων. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των 865-860 μονάδων για τον ΓΔ, προκειμένου να διαμορφωθεί κλείσιμο Μαρτίου, 3μήνου, σε επίπεδα που θα δίνουν πλεονέκτημα στους long για τον Απρίλιο. Κινήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες πιέσεις ενόψει τέλους τριμήνου

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό. Οριακά, στις 15.008 μονάδες, για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Σε αναμονή του πακέτου Μπάιντεν για την υποστήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ, με τα futures στη Νέα Υόρκη, από οριακά χαμηλότερες τιμές.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η προσοχή είναι στραμμένη και στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με traders και επενδυτές να «κλειδώνουν» μικρό μέρος θέσεων μηνός, 3μήνου, τελευταία συνεδρίαση Μαρτίου και Q1.

Άνοιγμα από τις 873,23 μονάδες, ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις -στα πρώτα 10'-, με διεύρυνσή τους και μέσω της Coca Cola/hbc να οδηγούν σε διόρθωση προς τις 868 μονάδες.

Εκ προοιμίου είχε τεθεί ως ζητούμενη η επιβεβαίωση των 865-860 μονάδων για τον ΓΔ, προκειμένου να
διαμορφωθεί «κλείσιμο» Μαρτίου/3μήνου σε επίπεδα που θα δίνουν πλεονέκτημα στους long για τον Απρίλιο.

Συνεκτιμώντας πως αύριο είναι η πρώτη συνεδρίαση μηνός, με τις αργίες Παρασκευής και Δευτέρας να μεσολαβούν (Πάσχα Καθολικών), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα. Σε «κλείσιμο» μηνός, σήμερα, εβδομάδος, αύριο.

Ελεγχόμενες πωλήσεις τόσο σε τραπεζικές όσο σε blue chips, με συνέπεια τη διόρθωση του ΔΤΡ στις 546 (-0,68%) και του FTSE25 στις 2.085 (-0,66%), με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό αντίστοιχο διάστημα.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, Ικτίνο, Motor Oil, ETE, Eurobank, Intracom, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Με αγοραστές στην Πειραιώς (αύριο η συζήτηση στη Βουλή), στα ΕΛΠΕ, στον Ικτίνο, στην Intracom.

Με πωλητές στις υπόλοιπες, στα 13,60 ευρώ η ΜΟΗ, με τον Χρήστο Κίτσιο να αναφέρεται, νωρίτερα, στη δεσμευτική συμφωνία με το Fortress, για την εξαγορά αιολικών πάρκων, ισχύος άνω των 200 MW.

Στις 33/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον τζίρο στα 4,8 εκατ. Με προσυμφωνημένη συναλλαγή για 229.000 μτχ. του ΟΤΕ στα 13,67 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v