Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις με βλέμμα στην άμυνα

Μέτριες συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση, που κινείται χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση. Πιέσεις για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και προσπάθεια αντίστασης από Alpha Bank και Εθνική. Μοιρασμένη η σχέση ανοδικών-πτωτικών τίτλων.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις με βλέμμα στην άμυνα

Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, με μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές, καθώς τα futures στη Wall Street παραπέμπουν σε οριακά αρνητικό άνοιγμα της συνεδρίασης. Ενδεικτικά, στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι στις 15.242 (0,19%), στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του S&P500 από τις 4.073 (-0,10%) και του S&P VIX στις 17,92 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεκτικές οι κινήσεις αγοραστών και πωλητών, από τιμές υψηλότερα των 878 μονάδων (ΓΔ), με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο και επιλεγμένες κινήσεις σε blue chips και μετοχές-σηματωρούς.

Διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης η βραδύτερη ροή εντολών, ο χαμηλότερος τζίρος και τα πιο στενά εύρη διακύμανσης για μετοχές του δείκτη. Περισσότερο σταθεροποιητική η μέχρι τώρα εικόνα στο ταμπλό, παραπέμποντας σε διάθεση των δύο πλευρών να «χωνευτούν» τα τελευταία «τοπικά υψηλά» διευκολύνοντας τόσο τους μεν (να κλειδώσουν σε καλές τιμές μέρος των θέσεών τους) όσο τους δε (να τοποθετηθούν σε εύλογες αποτιμήσεις).

Στην περιοχή των 565-570 μονάδων ο ΔΤΡ, στις 2.122 ο FTSE25 και στις 1.270 ο FTMidCap. Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank στις πρώτες 4 θέσεις, κατάταξη ενδεικτική της στόχευσης των traders, με την Πειραιώς στο επίκεντρο, σε εύλογη αναμονή των όποιων αποφάσεων της έκτακτης Γ.Σ.

Με πωλητές -«ουρά» πωλήσεων- από τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους short να πιέζουν χαμηλότερα. Εως 5,25% χαμηλότερα, στο 0,3742 ευρώ ενόψει της ΑΜΚ, και με την όλη διαδικασία να έχει προσλάβει έντονη πολιτική διάσταση. Ωστόσο, η contrarian κίνηση συνεχίζεται για την Αlpha Bank στο 1,025 ευρώ, την Εθνική στα 2,478 και στο 0,768 ευρώ για τη Eurobank.

Σταδιακά, μετά τα πρώτα 30', ενισχύθηκαν οι συναλλαγές σε blue chips, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, TITAN, Jumbo, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή κ.ά., με μοιρασμένη τη σχέση μεταξύ πωλητών-αγοραστών.
Σχετικά μοιρασμένη και για το ευρύτερο μέρος της αγοράς με 42 μετοχές να ενισχύονται έναντι 35 που διορθώνουν, σε μία μάλλον εξισορροπητική αρχή της συνεδρίασης.

Στα 5,5 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση των πρώτων 30' και την ροή εντολών να «ζεσταίνεται» σταδιακά για τίτλους των ΔΕΗ (9,16), Mytilineos (14,15), Τέρνα Ενεργειακή (12,46), ΕΥΔΑΠ (7,86).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v