Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η ενδοσυνεδριακή αποσυμπίεση και η επόμενη ημέρα

Το ελαφρύ προβάδισμα που έχουν οι long και το σενάριο ήπιας διολίσθησης για επιβεβαίωση στηρίξεων. Ποια είναι τα κρίσιμα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη. Το βλέμμα στη Γενική Συνέλευση της Πειραιώς, που αποφασίζει την αύξηση κεφαλαίου.

Χρηματιστήριο: Η ενδοσυνεδριακή αποσυμπίεση και η επόμενη ημέρα

Ελεγχόμενη, απολύτως φυσιολογική διόρθωση από τα νέα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street. Αδιάλειπτη η ανοδική φορά για τα κύρια ευρωπαϊκά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μικρής έκτασης διολίσθηση προς επιβεβαίωση των κοντινών στηρίξεων. Ειδικότερα, για τον DAX προέχει η διασφάλιση των 15.150 μονάδων, σήμερα-αύριο.

Για το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου για δείκτες, μετοχές-σηματωρούς μία ενδοσυνεδριακή αποσυμπίεση έγινε χθες, οι long διατηρούν μεν το προβάδισμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και οι short δεν θα έχουν αφορμές για τη διαμόρφωση λίγο χαμηλότερων τιμών.

Στις 877,04 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ζητούμενη τη μη διόρθωση (σήμερα-αύριο) χαμηλότερα των 865 μονάδων, διακύμανση που θα κριθεί, κατά πώς φαίνεται, από την πορεία του δεικτοβαρούς τραπεζικού κλάδου.

Στις 564,38 ο Δείκτης Τραπεζών, σε εύρος διακύμανσης με χαμηλό ημέρας τις 559,46 και στήριξη, που δεν θα πρέπει να χαθεί, οι 550 μονάδες (σε φίλτρο 2 ημερών), με την Πειραιώς στο επίκεντρο.

Σήμερα είναι η έκτακτη Γ.Σ για να εγκριθεί η ΑΜΚ, με την Αναστασία Παπαϊωάννου από νωρίς να έχει το ρεπορτάζ. Στο 0,399 ευρώ η μετοχή, με «άδειασμα» από το αρχικά υψηλό του 0,4588 ευρώ, με την αγορά να αναμένει να διευκρινισθεί το όποιο κίνητρο θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

Το ενθαρρυντικό, για τους long, είναι πως η στεγανοποίηση που επιχειρήθηκε για τις άλλες 3 τραπεζικές έχει θετικό αποτέλεσμα, με ισχυρότερη την τάση για την Alpha Bank (στο 1,026 με 5,82%), τη Eurobank (στο 0,765 με 2%), αλλά και Εθνική, παρά το χθεσινό «γύρισμα» με μείον 0,76% στα 2,471 ευρώ.

Στις 2.118 ο FTSE25, με θετικούς πρωταγωνιστές τις ΕΧΑΕ, Jumbo, Fourlis, TITAN, αλλά και Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και αρνητικούς ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Viohalco, Lamda Development.
Εξελίξεις και με επενδυτικό/χρηματιστηριακό ενδιαφέρον στους κλάδους ενέργειας και υποδομών/κατασκευών από τους θερμούς για φέτος.

Το προφίλ των 9 επενδυτικών σχημάτων που πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ ακτινογραφεί η Αθηνά Καλαϊτζόγλου, για τα νεότερα από το μέτωπο του μίνι «Ελληνικού» στην Κρήτη μάς ενημερώνει η Πένυ Κούτρα.

Σε αυτά οι επενδυτές συνεκτιμούν τα οικονομικά αποτελέσματα 2020, που συνεχίζεται να ανακοινώνονται, με μερίδα εξ αυτών να αναμένει την ανακοίνωσή τους αύριο Πέμπτη, από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Σχετική αναφορά μας, νωρίτερα, στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v