Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Rotation και προσδοκίες για κάτι παραπάνω

Την ανοδική κίνηση στις διεθνείς αγορές και τα νέα ρεκόρ στη Wall Street θέλει να «εκμεταλλευτεί» η εγχώρια αγορά. Ο τραπεζικός κλάδος κράτησε στη ζώνη των 900 μονάδων τον ΓΔ. Ποιες είναι οι μετοχές με ενδιαφέρον.

Χρηματιστήριο: Rotation και προσδοκίες για κάτι παραπάνω

Νέα ιστορικά υψηλά στη Νέα Υόρκη, παρά τα νέα για την προσωρινή αναστολή διάθεσης του εμβολίου
της J&J, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στηρίζουν τις αγορές της Ασίας και στην Ευρώπη οι long διατηρούν το προβάδισμα παρά τις όποιες επιφυλάξεις.

Σε ανάλογο ρυθμό και το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου οι αγοραστές -αυτή τη φορά στον τραπεζικό κλάδο- (υπο)στήριξαν τη δεύτερη προσπάθεια διερεύνησης περιοχών, υψηλότερων των 900 μονάδων.

Με τζίρο 85,5 εκατ. ευρώ -σταθερά πάνω από το όριο των 80 εκατ.- το trading επικεντρώθηκε σε Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του Δείκτη Τραπεζών στην περιοχή των 595 μονάδων.

Αυξημένες συναλλαγές και σε blue chips-μετοχές σηματωρούς του δείκτη, με τον FTSE25 να «κλειδώνει» τις 2.170 μονάδες. Σε ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Mytilineos, TITAN, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola/hbc μεγάλος τζίρος, με τα «ισχυρά χέρια» να παίρνουν θέσεις σε ΟΤΕ, Jumbo, Mytilineos, TITAN, Motor Oil, αφήνοντας παράλληλα χώρο για μερική κατοχύρωση υπεραξιών σε άλλους τίτλους.

Μετακύλιση θέσεων σε ανοδική αγορά, με σταθερά ικανοποιητικές συναλλαγές και σταδιακή ενεργοποίηση όλο και περισσότερων traders, επενδυτών, ενισχύουν το ενδεχόμενο συνέχισης του θετικού σερί που έχει διαμορφωθεί εδώ και εβδομάδες. Για 10 στις 11 (με θετικό πρόσημο) πηγαίνει η αγορά, εάν και εφόσον στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο ΓΔ διαμορφωθεί υψηλότερα των 886 μονάδων.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με την Alpha Βank σε long τάση στο 1,1565 ευρώ, την Εθνική στα 2,626, την Πειραιώς -εκτός μέχρι την Δευτέρα- και τη Eurobank με πωλητές στο 0,7752 ευρώ.

Με long τάση τα κύρια «βαριά» χαρτιά του δείκτη, Coca Cola/hbc (σε νέο υψηλό, 28 ευρώ), ΟΤΕ (14,09), αλλά και blue chips, Jumbo (16,80), Mytilineos (14,51), Motor Oil (13,94), TITAN (16,82), με νέα υψηλά για Mytilineos, TITAN και σταθερές αγορές από επενδυτές, οι οποίοι προσβλέπουν υψηλότερα.

Rotation και στα επιλεγμένα χαρτιά της μεσαίας κατηγορίας, με μερική κατοχύρωση σημαντικών κερδών (Πλαστικά Θράκης, ElvalHalcor, Intracom κ.α.), αλλά και τοποθετήσεις σε άλλα (Ευρωπαϊκή Πίστη, Πλαίσιο, Cenergy).

Ζητούμενη -πάντα- η επιβεβαίωση των στηρίξεων, καλοδεχούμενο -εάν έρθει- ένα «κλείσιμο» πάνω από τις 904 μονάδες, συνεκτιμώντας το γεγονός, πως σε αυτό το εύρος τιμών θα συνεχιστεί -για λίγες μέρες- το «κλείδωμα» θέσεων, η αναδιάταξη δυνάμεων.

Με το ενδεχόμενο ελεγχόμενων διορθωτικών κινήσεων εντός παιδιάς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v