Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stock picking στα υψηλά για το Χρηματιστήριο

Μικρές οι μεταβολές για τους βασικούς δείκτες, μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλό 17 μηνών. Σε επιμέρους τίτλους που σχετίζονται με την τρέχουσα ειδησεογραφία εστιάζεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Ανεβάζουν στροφές οι συναλλαγές.

Stock picking στα υψηλά για το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή αποτίμησης των χθεσινών νέων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, η Wall Street. Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με τον DAX στις 15.577 μονάδες, να διορθώνει ελαφρά μετά την καταγραφή των νέων υψηλών, στις 15.732,06 μονάδες. Στις 4.239 ο S&P500, με απόδοση ο,22% σε διάστημα εβδομάδας και 2,10% σε μηνιαίο.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι long διατηρούν το προβάδισμα, μετά μάλιστα τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ, που προφανώς και ευνοούν την ελληνική πλευρά και δη τον τραπεζικό κλάδο.
Μεικτές τάσεις για τις τραπεζικές, με μικρή υπερίσχυση των πωλήσεων σε Alpha Bank (1,1895), Eurobank (0,8544), Εθνική (2,69) και... ισοπαλία πωλητών - αγοραστών στην Πειραιώς (1,62).

Είναι όμως τα blue chips, που και σήμερα συγκεντρώνουν σημαντικό μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, των εισροών σε μετοχές-σηματωρούς, με αποτέλεσμα ο δείκτης να πλησιάζει προς τις 2.250 μονάδες. Οπου και είναι ένα επίπεδο σημείο αναφοράς και ενδεχόμενης καμπής, για τη συνέχεια. Κατ' αρχάς με ορίζοντα το triple witching της προσεχούς Παρασκευής (18/6).

Ικανοποιητική η ροή εντολών, που δείχνει να επανέρχεται προς τα μεγέθη των 70-77 εκατ., με τις εξελίξεις στα επιμέρους να τροφοδοτούν βραχυπρόθεσμες κινήσεις, όπως λ.χ στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στο 1,643 ευρώ, με 5,66% και συναλλαγές που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο τεμάχια. «Ισχυρά χέρια» οι αγοραστές, ενόψει της AMK του ομίλου. Με αγοραστές στα 12,28 (1,49%) στην Τέρνα Ενεργειακή, που επανακάμπτει σταδιακά.

Ωστόσο θα σταθούμε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (10 ευρώ), με αφορμή την πολύ σημαντική (από πολλές απόψεις) συνεργασία με τον όμιλο της Motor Oil. Διαγραμματικά, για τη μετοχή το σήμα είναι ξεκάθαρα long, όπως αποτυπώνεται στο διάγραμμα.

Εκτός από τη συγκεκριμένη, διαγραμματικά ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Viohalco, με την υπέρβαση των 4,60 να ενισχύει το ενδεχόμενο συνέχισης προς τα 4,77 (και ουσιαστικά βλέψεις για πάνω από τα 5 ευρώ), με στήριξη (stop για long ) στα 4,54 ευρώ.

Στις 33 με 47 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ευρεία παρουσία (στην πρώτη κατηγορία) μετοχών από τα mid και small caps. ΑVAX, Attica Bank, ΕΛΤΟΝ, Intrakat, Quest, Ικτίνος, Τεχνική Ολυμπιακή ξεχωρίζουν από τις μετοχές του FTMidCap και Κλωστήρια Ναυπάκτου, Alumil, Καραμολέγκος, MIG, Reds/Καμπάς κ.ά. από τη χαμηλότερη κατηγορία.

Στα 7,2 εκατ. η αξία συναλλαγών λίγο πριν τις 11:15, χωρίς πακέτα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v