Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα δεδομένα μετά το χθεσινό ριμπάουντ

Σε νέα τοπικά υψηλά βρέθηκαν ΟΤΕ, Coca Cola και ΟΠΑΠ, μετά την επίθεση των αγοραστών στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης. Υψηλό 52 εβδομάδων καταγράφουν 18 μετοχές χαμηλότερων κατηγοριών. Η εικόνα στην Alpha Bank.

Χρηματιστήριο: Τα δεδομένα μετά το χθεσινό ριμπάουντ

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Νέα Υόρκη, ήπιες πιέσεις στις αγορές της Ασίας, αναμονή στα ευρωπαϊκά και χαμηλού κόστους «τράβηγμα» προς το «κλείσιμο» της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διπλής σημασίας η αυριανή Πέμπτη για τις αγορές καθώς συνεδριάζει η ΕΚΤ (και αποφασίζει για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς δημόσιου χρέους), ανακοινώνονται στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Και στα καθ' ημάς, η Αθήνα σπεύδει να προκαταλάβει την όποια απόφαση (αύριο, της ΕΚΤ) με νέα έξοδο στις αγορές. Επί της ουσίας, με επανέκδοση του 10ετούς (του Ιανουαρίου, με απόδοση 0,807%, spread στις 135 μ.β. και κουπόνι στο 0,75%), σε μία συγκυρία που το ελληνικό 10ετές είναι χαμηλότερα του αντίστοιχου ιταλικού (λόγω αυξημένης ζήτησης).

Μέτριος ο χθεσινός τζίρος, πλην όμως στοχευμένος μετά τις 16:30 και ικανός να ωθήσει τον Γενικό Δείκτη στις 913,48 μονάδες, τον ΔΤΡ στις 577,96, τον FTSE25 στις 2.220,17 και τον FTMidCap στις 1.426,65 μονάδες.
Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές των ΟΤΕ, Alpha Bank, TITAN, Eurobank και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, Mytilineos.

Το σημαντικό; Η καταγραφή νέων τοπικών υψηλών για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola/hbc (από τις μετοχές του δείκτη), που παραπέμπει ξεκάθαρα στην ενεργοποίηση «ισχυρών χεριών». Επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, όσους θεωρούσαν θέμα χρονισμού την κίνηση για τη μετοχή του ΟΤΕ πάνω από τα 15 ευρώ και μία αντίστοιχη αποτίμηση μεγαλύτερη των 7 δισ. ευρώ.

Επίσης, επιβεβαίωσε όσους εκτιμούσαν πως στην Alpha Βank θα επιχειρηθεί -ενόψει της ΑΜΚ- να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας πάνω από την τιμή του 1 ευρώ (όπου θεωρητικά αναμένεται η τιμή της ΑΜΚ). Στο 1,15 ευρώ, με άνοδο 3,60% και συναλλαγές 7,6 εκατ. τμχ., η Alpha Βank. Για δύο γραμμές στο ΤΧΣ, για το ποσοστό στην Alpha Bank, κάνει λόγο από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου.

Κινητικότητα και στη μη συστημική Attica Bank, με τις διεργασίες (με επίκεντρο τον υπολογισμό της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης/επιβάρυνσης στην τελική φάση). Στο 0,1696 με 10,85% και 825 χιλ. τμχ. η μετοχή, που είναι κοντά σε λύση σχηματισμού με βλέψεις για το 0,20 plus.

Τι σήματα στέλνουν οι πτήσεις από το εξωτερικό, σημειώνει η Εύα Δ. Οικονομάκη, με την Aegean στα 5,52 ευρώ.

Κινητικότητα και στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς δρομολογούνται οι πρόδρομες εργασίες για το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Στο 1,036 με 1,97% η μετοχή της AVAX, με τη διοίκηση να έχει διαψεύσει κάθε σχετική εικοτολογία για ΑΜΚ.

Συνεδρίαση αναμονής, η σημερινή, συνεκτιμώντας το χθεσινό «ξέσπασμα» προς το τέλος της, με τα νέα τοπικά υψηλά για ΟΤΕ, Coca Cola/hbc, ΟΠΑΠ, το «μαξιλάρι» στην Alpha Βank και την πληθώρα «υψηλών 52 εβδομάδων» για 18 (!) εισηγμένες/μετοχές των χαμηλότερων κατηγοριών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v