Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 920 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, μετά και την ΕΚΤ. Κέρδη για τις τράπεζες, υπεραποδίδουν ωστόσο τα blue chips. Ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, με άνοδο άνω του 4%, Lamda, Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα.

Διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Συνεχίζει ακάθεκτη τις αγορές ομολόγων η ΕΚΤ αλλά και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Σε θετικό έδαφος βασικοί δείκτες, μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με πωλητές-αγοραστές να έχουν ως βάση την ευρύτερη περιοχή των 910 μονάδων και σταδιακά να «χτίζουν» θέσεις σε blue chips αλλά και (δευτερευόντως) σε επιλεγμένα mid & small caps.

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εντολών, από την αρχή της συνεδρίασης -με 3-4 πακέτα που έδειξαν την πρόθεση των «ισχυρών χεριών». Και στη συνέχεια, με επιτάχυνσή του από τις 14:45 -και μετά-, που έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της ΕΚΤ. Αυξημένες αγορές ομολόγων το τρίμηνο (μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου), απόφαση που -προφανώς- ευνοεί και την ελληνική πλευρά.

Αλλωστε, χθες, η Αθήνα δοκίμασε με διπλή έξοδο μέσω ΟΔΔΗΧ και Πειραιώς, αντλώντας 2,5 δισ. και 600 εκατ. αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας το θετικό προφίλ που έχει στις αγορές.

Στα 58 εκατ. η αξία συναλλαγών, προς τα μεγέθη των 70 εκατ. σε «κλείσιμο» ημέρας, με τους αγοραστές να υπερισχύουν αισθητά έναντι των πωλητών.

Τόσο σε απόλυτο αριθμό μετοχών (70/46) όσο και σε δεικτοβαρών τίτλων (με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Viohalco, Lamda κ.α.) να οδηγούν τον FTSE25 προς τις 2.240 μονάδες (στόχος μας, από το προσυνεδριακό σχόλιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v