Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα σε Φρανκφούρτη και ΗΠΑ

Οριακή άνοδος στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Τα σινιάλα που θα στείλει η ΕΚΤ και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ καθορίζουν την τάση στις αγορές. Η long τάση για τράπεζες, το ζητούμενο για τη συνεδρίαση και η μετοχή-εργαλείο των αγοραστών.

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα σε Φρανκφούρτη και ΗΠΑ

Κρίσιμη Πέμπτη η σημερινή, με την προσοχή των αγορών σε Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον.

Συνεδρίαση της ΕΚΤ, ανακοίνωση στοιχείων για πληθωρισμό των ΗΠΑ μονοπωλούν το ενδιαφέρον και κατά γενική εκτίμηση επηρεάζουν τη στάση των επενδυτών, διαμορφώνουν τάση. Κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα, σήμερα-αύριο, σε κλείσιμο εβδομάδας και σε αμέσως επόμενο χρόνο, προς τη λήξη της τριπλής σειράς στα Παράγωγα, την προσεχή Παρασκευή.

Νωρίτερα, με θετικό πρόσημο οι αγορές στην Ασία, από 15.580,88 μονάδες ο DAX και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από την περιοχή των 913,34 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Κοντινή στήριξη στις 905 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο σε long τάση και με τον ΔΤΡ πάνω από τις 580 μονάδες, ζητούμενη είναι η επιβεβαίωσή τους ως στήριξη και στη συνέχεια η επιχείρηση υπέρβασης των 600 μονάδων.

Με θετικό πρόσημο για τον ΔΤΡ, εάν στο triple witching της προσεχούς Παρασκευής διαμορφωθεί τελική τιμή πάνω από τις 620 μονάδες.

«Κλειδί» για τον κλάδο η Alpha Bank, καθώς εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία της αμκ.

Στις 28 Ιουνίου το βιβλίο προσφορών, στο 1,18 ευρώ με 2,61% χθες η μετοχή, διαμορφώνοντας «μαξιλάρι» από τη (δυνητική) τιμή της σχετικής διαδικασίας.

Στις 2.219,48 μονάδες ο FTSE25, με μετοχή-κλειδί τον ΟΤΕ, καθοριστικό εργαλείο για τους long,
στην προσπάθειά τους να «δουν» προς τις 2.240 μονάδες.

Τι περιλαμβάνει το 10ετές πλάνο του Οργανισμού, σημείωνε αργά το βράδυ η Μαρία Μόσχου, με τη μετοχή στα 14,98 ευρώ.

Στο εύρος των 14,90-14,99 ευρώ οι συναλλαγές στη χθεσινή συνεδρίαση, με εμφανή την τακτική των «ισχυρών χεριών» να... συσσωρεύσουν δυνάμεις/θέσεις ενόψει της επόμενης κίνησής τους.

Στόχευσή τους, ξεκάθαρη, τιμές πάνω από τα 15 plus, σε επίπεδα αποτίμησης πέραν των 7 δισ. plus
για τον «βαρύτερο» όμιλο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v