Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η παράμετρος Alpha Bank καθορίζει τις κινήσεις

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας. Οι πιθανότητες ενός window dressing μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων για τον Γενικό Δείκτη και πώς ολοκληρώνεται χρηματιστηριακά το πρώτο εξάμηνο.

Χρηματιστήριο: Η παράμετρος Alpha Bank καθορίζει τις κινήσεις

Τελευταία συνεδρίαση Ιουνίου, δεύτερου τριμήνου και πρώτου εξαμήνου 2021 και κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης τιμών από τους διαχειριστές των επενδυτικών χαρτοφυλακίων θα ήταν εντός παιδιάς.

Εχουν λόγους οι θεσμικοί να επιδιώξουν ένα window dressing σήμερα; Ορισμένοι ναι, καθώς ολοκληρώνεται η ΑΜΚ της Alpha Bank, εξέλιξη που -δυνητικά- θα μπορούσε να ελευθερώσει ρευστότητα, συνακόλουθα (επαν)εισροές σε μετοχές του δείκτη.

Στις 893,60 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με μηνιαία άνοδο 0,68% και 10,46% από την αρχή του έτους, αφήνοντας περιθώρια και σε όσους θα επιδιώξουν να «κλειδώσουν» μέρος της απόδοσης (εξαμήνου) και σε εκείνους που θα θελήσουν να τοποθετηθούν ενόψει της συνέχειας.

Το κλίμα εκτός, σε Νέα Υόρκη, αγορές της Ασίας, Φρανκφούρτη, θα διευκόλυνε τους long στην περίπτωση που θα ήθελαν να (ξανα)μπούν στην αγορά από τιμές χαμηλότερες, δυνητικά με μεγαλύτερο περιθώριο απόδοσης, εάν τον Ιούλιο επιτευχθεί η πειστική υπέρβαση των 950 μονάδων.

Πέραν των δεικτών όμως, μένει να φανεί πώς θα «κλείσουν» τα χαρτοφυλάκια τις τραπεζικές θέσεις τους, όταν η μηνιαία απόδοση είναι θετική (4,40%) όπως και του τριμήνου (2,99%), αλλά την τελευταία εβδομάδα είδαν τις τιμές να υποχωρούν κατά 1,58%, άρα με -δυνητικό- μεγαλύτερο περιθώριο αντίδρασης, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για τη μετά την ΑΜΚ της Alpha Βank πιθανή πορεία.

Στις 566,73 ο ΔΤΡ, με την υπέρβαση των 580 να ενισχύει το ενδεχόμενο της έκτασης προς τις 640 μονάδες. «Κλειδί» η Αlpha Bank, στο 1,12 ευρώ, με τις προσφορές για το «ξένο βιβλίο» εγγραφών να ξεπερνούν το 1,28 δισ., σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου.

Στα blue chips, το τελευταίο διάστημα διαμορφώθηκαν χαμηλότερες τιμές, με προσφορά μικρότερη της ζήτησης που είχε προηγηθεί κατά την άνοδο των τιμών.

Στις 2.166,99 μονάδες και από το ενδεχόμενο επαναφοράς των ΟΤΕ, Mytilineos, Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, Ελληνικά Πετρέλαια θα επιτευχθεί ο στόχος της επαναφοράς υψηλότερα των 2.200 μονάδων.

Ενδιαφέρουσα η εικόνα και στα mid-small caps, με ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαστικά Θράκης, BriQ αλλά και Intralot, μετά τα χθεσινά νέα να λειτουργούν, ως σηματωροί.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v