Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Υπερισχύουν σταδιακά οι πωλητές, με την εικόνα στο ταμπλό να παραπέμπει σε επενδυτική «άπνοια». Απώλειες για τον τίτλο της Alpha αλλά και για Aegean, Mytilineos, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα. Κέρδη για Ελλάκτωρ, Τιτάνα. Χωρίς «πακέτο» η συνεδρίαση.

Υποχωρεί προς τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μόλις 16,5 εκατ. τζίρο, λίγο πριν τις 14:30, κυρίως σε διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση
παραπέμπει παρά σε ουσιαστικού.

Σε... διακοπές traders, επενδυτές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς υποτονική είναι η κίνηση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ενδεικτικοί οι περιορισμένοι τζίροι, τα στενά εύρη διακύμανσης, η οριακή μεταβολή δεικτών, μετοχών. Αναλογικά πάντα.

Σε αρνητικό έδαφος η αγορά, μετά τις 11:05 και αφού νωρίτερα είχε καταγραφεί τοπική κορυφή στις 910,78 μονάδες με συναλλαγές αξίας 5,3 εκατ. (στις 11:30). Με σχεδόν 4 εκατ. σε αξία συναλλαγών ανά ώρα είναι προφανές πως η τάση δεν μπορεί να εκφύγει πέραν των 920-890 μονάδων, συντηρώντας έτσι την επενδυτική «άπνοια» των τελευταίων εβδομάδων.

Σταδιακά, μετά τις 11:00, υπερίσχυσαν οι πωλητές έναντι των αγοραστών, με συνέπεια από τις αρχικά 44/44 ανοδικές/πτωτικές, η σχέση να διαμορφώνεται στις 42/69 καθώς τις σταθερές ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένα χαρτιά του δείκτη, την αδυναμία ανοδικής αντίδρασης, ακολούθησαν και σε άλλα blue chips.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Mytilineos, Εθνική και Πειραιώς οι -αναλογικά- περισσότερες συναλλαγές, με ΟΠΑΠ, Jumbo, Lamda Developemnt, Eurobank και Viohalco να ακολουθούν. Σε μόλις 2 από τις 10 πλεονεκτούν λίγο οι αγοραστές, καθώς στον ΟΠΑΠ εντολές περνούν στα 13,05 και στη Viohalco στα 4,49 ευρώ.

Περισσότερες συναλλαγές σε τίτλους των ΟΤΕ (14,91-14,51), Αlpha Bank (1,1425-1,11) και Mytilineos (15,80-15,51), με τους αγοραστές να ενεργοποιούνται από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Ειδικότερα, για την Αlpha Bank, με το 1,20 ευρώ για «οροφή», βραχυπρόθεσμα οι εντολές αφορούν περισσότερο όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αμκ.

Δεδομένης της απογοητευτικής εικόνας της αγοράς, η απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος θεωρείται απολύτως φυσιολογική σε αυτή τη συγκυρία.

Με αγοραστές σε «νέα τοπικά υψηλά» Κεπενός (2,46), Reds/Καμπάς (2,35), Κτήμα Λαζαρίδη (1,71),
Alpha Trust (5,75), Τεχνική Ολυμπιακή (1,70).

Χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις, ούτε ένα πακέτο οι συναλλαγές, επίσης ενδεικτικά της «άπνοιας» που επικρατεί.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v