Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απνοια» και στο Χρηματιστήριο

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένες συναλλαγές. Μικρή άνοδος για τον τίτλο της Alpha, κέρδη για Τιτάν, πιέσεις για ΔΕΗ, Aegean, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία». Τα κρίσιμα επίπεδα για FT 25 και τράπεζες.

«Απνοια» και στο Χρηματιστήριο

Απνοια στα ευρωπαϊκά, υποτονική η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακές οι διακυμάνσεις, για κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες, μετοχές, σε στενό εύρος η διακύμανση, με συνέπεια να περιορίζονται τα περιθώρια ακόμη και ενδοσυνεδριακών κινήσεων.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX οριακά στις 15.606 μονάδες, στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης -σχεδόν- ακίνητος μεταξύ 906-910 μονάδων, ούτε προς τη μία αλλά ούτε και προς την άλλη κατεύθυνση.

Αργός ο ρυθμός ροής εντολών, μόλις 4,2 εκατ. μετοχές μέχρι νωρίτερα, με την αξία των συναλλαγών σε ανάλογα χαμηλά μεγέθη, με 5,3 εκατ., με το μεγαλύτερο μέρος να πραγματοποιείται στον τίτλο της Alpha Bank. Αναμενόμενη, φυσιολογική η εξέλιξη, στα 1,12-1,1425 ευρώ η διακύμανση, με το 1,20 να έχει οριοθετηθεί ως άνω όριο της διαδικασίας, που «τρέχει» μέχρι και την Τετάρτη.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε μετοχές των ΟΤΕ, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ και Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, αλλά και ΔΕΗ, Viohalco, Motor Oil, Cenergy, ενώ από τα mid caps ξεχωρίζουν Profile, MIG τόσο συναλλακτικά όσο και με τη θετική απόδοσή τους.

Στις 2.191 μονάδες ο FTSE25, στις 572,73 ο ΔΤΡ. Για τον μεν πρώτο, από την περιοχή των 2.171-2.184 βγαίνει αντίδραση με στόχο προς τις 2.215, όπου και το stop για τις short θέσεις. Για τον δεύτερο, ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 580-585 θα ενίσχυε το σενάριο για συνέχιση προς τις 640 μονάδες.

Θα φανεί από Πέμπτη και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αμκ της Alpha Βank.

Ισοπαλία με 44/44 και με 77 χωρίς μεταβολή. Με μεγαλύτερη θετική μεταβολή για Κεπενό, Λεβεντέρη, Medicon, Reds/Καμπάς, Κτήμα Λαζαρίδη, Qual κ.α.

Από τις 4.280 τα futures του S&P500, με αντίσταση στις 4.294 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v