Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται... αναστροφή στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Τερματισμό του αρνητικού σερί πέντε συνεδριάσεων, μετά και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Alpha Bank, επιδιώκουν οι long. Το κλίμα στις διεθνείς αγορές και ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ζητείται... αναστροφή στο Χρηματιστήριο

Με καύσωνα, η πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου. Αρχή για το δεύτερο 6μηνο, που ξεκινά με τη Νέα Υόρκη σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά τις ευρωπαϊκές και της Ασίας συγκρατημένα επιφυλακτικές.

Και στο Χρηματιστηρίο Αθηνών, με προσδοκίες για μία αρχή από καλύτερη βάση για το τραπεζικό σύστημα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αμκ της Alpha Bank, της κατάθεσης -σήμερα- στη Βουλή του Σχεδίου για την ενεργοποίηση του «Ηρακλής ΙΙ» και μίας σειράς εξελίξεων που για τους long θα μπορούσαν να αναστρέψουν την αρνητική τάση του δεύτερου 15νθήμερου του Ιουνίου, που επέφερε και το πτωτικό σερί των 5 συνεδριάσεων με αρνητικό πρόσημο.

Με τον ΓΔ από τις 884,89 μονάδες, τον FTSE25 από τις 2.140,14, τον ΔΤΡ από τις 557,11 και τον δείκτη Mid Caps από τις 1.404,24 μονάδες.

Σε πρώτες ή και δεύτερες στηρίξεις και οι 4 βασικοί δείκτες και κατ' αρχάς ζητούμενο για traders, επενδυτές το κατά πόσον (κυρίως) η αμκ της Αlpha Bank ήταν αυτή που αποστέρησε ρευστότητα από την αγορά, οδήγησε σε ρευστοποιήσεις θεσμικών (σε άλλες τραπεζικές και blue chips) ή πρόκειται, απλά, για σύμπτωμα του χρηματιστηρίου. Κάτι που οδηγεί εδώ και καιρό αρκετούς ξένους σε μερική μείωση των θέσεών τους, σε επιφυλακτικότητα μερίδας τους απέναντι στο «υλοποιήσιμο» των φιλόδοξων σχεδιασμών με μοχλό την αξιοποίηση πόρων, κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης. 

Βραχυπρόθεσμα, ξεκινώντας από τη σημερινή συνεδρίαση. Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με σηματωρό την Alpha Βank, με την υπερκάλυψη στις 1,7 φορές και τιμή διάθεσης το ένα (1) ευρώ.

Αλλά και η Eurobank, για το πώς αποτιμά τη συγχώνευση της θυγατρικής στη Σερβία με την Direktna Banka.

Αλλά και ευρύτερα, για το πώς αποτιμά η αγορά τα τελευταία νεότερα από το υγειονομικό μέτωπο -με αφομή τη μετάλλαξη Δ. Σηματωρός, η Aegean και με σημείο αναφοράς την ισχύ -από σήμερα- του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19.

Και μία σειρά επιμέρους, από τις εξελίξεις στη Noval Property, των νεότερων για Frigoglass, Ικτίνο, Βογιατζόγλου Συστήματα, μέχρι γενικές συνελεύσεις (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Alpha Αστικά Ακίνητα).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v