Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αναμένεται συνέχεια στο stock picking

Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Οι επιλεκτικές κινήσεις από πωλητές και αγοραστές, το επικρατέστερο σενάριο και στη σημερινή συνεδρίαση. Η τάση στις διεθνείς αγορές και οι επόμενοι καταλύτες στην αγορά.

Χρηματιστήριο: Αναμένεται συνέχεια στο stock picking

Με μικτά πρόσημα και μακριά από τα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσαν τις χθεσινοβραδινές συναλλαγές οι δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να προλαβαίνει να καταγράψει ένα ακόμα ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο (το 33ο του για το τρέχον έτος). Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones, 11 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 τερμάτισαν την συνεδρίαση με απώλειες.

Ήπιες μεταβολές και μικτές διαθέσεις σήμερα το πρωί στην Ασία, ενώ σε επιφυλακτικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των κύριων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων.

Επιστροφή των αγοραστών στα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να επαναπροσεγγίζει τις $50.000 και το Ethereum τις $3.760.

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, μπορεί η χθεσινή συνεδρίαση να απογοήτευσε όσους περίμεναν την άμεση επιστροφή με κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 928 μονάδων, όμως όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, με αυτό της πλάγιας κίνησης να δείχνει επικρατέστερο, μέχρι να προκύψει ο επόμενος καταλύτης.

Από την άλλη, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και κυρίως στις τηλεδιασκέψεις, όπου περιμένουν να ακούσουν τις εκτιμήσεις των Διοικήσεων για την πορεία του τρίτου τριμήνου αλλά και ολόκληρης της τρέχουσας χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη (Beta Sec.), «οι εταιρείες θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα από τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο μισό της χρονιάς. Βέβαια θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι η σύγκριση αφορά ειδικές περιόδους, όπου η λειτουργία της Αγοράς δεν ήταν αδιάκοπη και η επίδραση δεν ήταν ομοιόμορφη σε όλους τους κλάδους».

Από εκεί και πέρα, σήμερα αναμένεται η απόφαση για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, ενώ το χρονικό όριο υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ λήγει αύριο Παρασκευή, σε μια συναλλαγή που, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να αλλάξει τον ισολογισμό της ΔΕΗ.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου η DBRS θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

Ανεξάρτητα της κίνησης του Γενικού Δείκτη, ζητούμενο για τη σημερινή και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι να διατηρηθεί το “stock picking” σε επιμέρους μετοχές, όπως και το “rotation” στους Δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς μία τέτοια κινητικότητα θα διατηρήσει το ενδιαφέρον στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό, ιδιαίτερα αν συνοδευτεί και από ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v